Signnieuws

Het Airport Park op Schiphol is een omgeving van rust, groen, horeca en winkelkiosken in één, precies zoals in een stadspark. Het parkgevoel komt tot leven door mixed reality. Bijvoorbeeld door afbeeldingen op de wanden van bekende parken in de hele wereld. Maar ook door projectie van vlinders, en geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen.

Net als in grote steden vormt het Airport Park een baken van rust. Passagiers kunnen ontspannen tussen bomen in met klimop bekleedde designstoelen, of genieten van een drankje en hapje aan de houten picknickbanken. Een 130 jaar oude boom dient als wegwijzer voor alles wat het park heeft te bieden. Reizigers kunnen zelfs naar buiten en genieten van de zon op een buitenterras.

Duurzaam
In het park zijn verschillende duurzame toepassingen te vinden. Reizigers kunnen fietsen op een van de fietsen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daglicht wordt binnengebracht via lichtbuizen en glasvezelkabels.

Horeca en services
In een Airport Park mogen horeca en services niet ontbreken. Reizigers genieten in het Park Café van ondermeer fair trade koffie, verse sappen en hamburgers op biologische broodjes. Passagiers nemen hun hapje en drankje mee naar het buitenterras of nemen plaats in het park. Aan de rand van het park zijn er stopcontacten voor laptops en andere apparatuur die opgeladen moet worden.

Conceptontwikkeling en design
Het innovatieve parkconcept waarbij de oorspronkelijke functie van wachtgebied is gekoppeld aan het parkthema is ontwikkeld door Amsterdam Airport Schiphol. Het interieur is ontworpen door Maurice Mentjens. De opening van het Airport Park is mede mogelijk gemaakt door het NatuurCollege.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.