Signnieuws

Volgens EFKA-directeur Ids Boersma ontdekken steeds meer particulieren de mogelijkheden van aluminium textielframes. “Dat biedt extra kansen voor onze partners.”

Stilzitten kunnen ze niet bij EFKA in Drachten. Het coronajaar is benut om de organisatie nog beter neer te zetten. Er is een volledig circulaire akoestische oplossing gelanceerd, het bedrijf biedt fulfilment voor partners en een vernieuwde website en showroom staan in de startblokken om ondersteuning te bieden bij de verkoop. Het aantal toepassingen blijft groeien.

Ids Boersma, directeur EFKA: “Ik denk dat veel signmakers onze producten inmiddels kennen, maar niet altijd weten wat er allemaal nog meer mee kan.”

Terugkijkend was 2020 een bijzonder jaar voor EFKA, waarin de omzet consolideerde en het aantal klanten groeide. Boersma: “Onder andere partners met een eigen website gingen leveren aan de B2C-markt. Ik heb het idee dat particulieren steeds meer de mogelijkheden van aluminium frames ontdekken. Er werden natuurlijk al heel veel canvasdoeken verkocht en ook printen op hout en dibond is populair, maar nu ontdekt de consument de flexibiliteit die een textielframe aan de muur biedt. Je kunt snel een grootformaat print wisselen tegen relatief lage kosten. Dat wist men al in de retail, maar dat besef dringt nu ook door bij particulieren.”

Frame in elke RAL-kleur

De opmars van het textielframe in het interieur, al dan niet met akoestische eigenschappen, past bij de trend van gepersonaliseerd behang die al langer gaande is. Helemaal als wordt bedacht dat EFKA het frame in principe kan leveren in elke RAL-kleur. Boersma: “Standaard hebben we profielen in drie kleuren op voorraad: zilver, zwart en wit. Als gevolg van de huidige, meer industriële trend in de interieurmarkt zien we een verschuiving van zilver naar zwart. Maar wil men goud of een ander kleurtje, dan kan dat ook.”

Lees het complete interview met Ids Boersma in Sign+ Magazine nr. 6-2021

Gold sponsor

EFKA is Gold sponsor van de European Sign Expo, die samen met de Fespa Global Print Expo, van 12 tot en met 15 oktober in Amsterdam wordt gehouden. Tijdens deze vakbeurs toont EFKA in RAI Amsterdam zowel bestaande als nieuwe aluminium frame-oplossingen.

Hal 2 – stand C10

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.