Signnieuws

Pixia vertegenwoordigt per 1 januari 2023 de Vanguard-printerserie in de Benelux, meldt Durst Benelux. Het distributiebedrijf van Jeroen van Dortmont biedt hiermee zowel UVled vlakbed als -rolprinters aan voor het middensegment.

Jeroen van Dortmont (links) van Pixia en Pedro Overmeer van Durst Benelux hebben elkaar gevonden. Pixia verkoopt de Vanguard-printers in de Benelux, Durst Benelux verzorgt de service en het onderhoud.

Vanguard Digital Printing Systems is een toonaangevende fabrikant van printsystemen voor de signage-, decoratie-, industriële- en verpakkingssector. Het productgamma bestaat uit middensegment UVled vlakbedprinters in het formaat tot 3×2 meter en UVled rolprinters met een mediabreedte van maximaal 320 centimeter.

Eind 2020 verwierf de Durst Group uit Brixen (Italië) een meerderheidsbelang in deze Amerikaanse printerfabrikant. Vanguard is in betrekkelijk korte tijd, met meer dan negenhonderd installaties, marktleider in de Verenigde Staten geworden in dit segment, aldus Durst. Het succesvolle Amerikaanse businessmodel, met distributeurs, wordt nu uitgerold over de Europese landen.

Vanguard-modellen schaalbaar

“De laatste jaren is er een groot gat ontstaan tussen printers voor het middensegment en hoogvolume printers. Hierdoor is het voor bedrijven in het middensegment lastig om in volume en prijs aan te blijven haken. Investeren in een printer die zes jaar geleden even snel was als zijn opvolger, is niet logisch. Alle Vanguard-modellen zijn gebouwd op groei en zijn schaalbaar. Binnen een werkdag kan een Vanguard-printer geüpgraded worden naar dubbele snelheid of voorzien van wit- of vernisoptie. Bandingvrije volvlakproducties – want daar gaat het tegenwoordig om – lopen van 30 vierkante meter per uur op de VR5-serie tot ruim 250 vierkante meter per uur op de VK-modellen”, zegt Pedro Overmeer, Business Development Manager van Durst Benelux.

Pixia distributiepartner

Pixia is een internationale distributeur, opererend vanuit Utrecht, die zich al 12,5 jaar onderscheidt in de distributie van unieke, vernieuwende folies voor print-, sign,- en interieurtoepassingen. In de afgelopen jaren kwam daar nadrukkelijk de focus op milieuvriendelijkere printmedia bij. Bekende namen in het assortiment van Pixia zijn Lintec, General Formulations, Kavalan, DuraVision, Phototex, Intercoat, Desardi, DreamScape en QuaPro.

Hun brede materiaal- en marktkennis heeft Vanguard/Durst ervan overtuigd dat Pixia de meest geschikte distributiepartner is voor de Benelux voor de nieuwe serie printers voor het middensegment, aldus Overmeer.

Service via Durst Benelux

In de USA heeft Vanguard een brede ervaring opgedaan op de installed base. De printers worden voortdurend gemonitord en storingen worden in de meeste gevallen remote opgelost. Toekomstige Benelux installaties, opleidingen en alle service-interventies zullen worden uitgevoerd door het achtkoppige Durst Benelux serviceteam.

Het hoofdkantoor van de Durst Group in het Italiaanse Brixen, waar ook het Europese kantoor van de Amerikaanse printerfabrikant Vanguard is gevestigd.

Vanguard Europe heeft haar Europese hoofdkantoor en Customer Demo Center in 2022 geopend in het Italiaanse Brixen. Gevestigd naast het hoofdkantoor van de Durst Group, dat het Amerikaanse moederbedrijf in 2020 overnam.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.