Signnieuws

Buitenreclame maakt een verdere professionaliseringsslag in Nederland. De (tot op heden) terughoudend opererende brancheorganisatie PBE (Platform Buitenreclame Exploitanten) heeft acht nieuwe leden aangetrokken.

Naast CBS, JCDecaux en Hillenaar zijn nu ook Bizon, Brouwer & Partners, Centercom, Interbest, MMD Media, Mobimedia, OVMedia en VanPuffelen aangesloten. Het ziet ernaar uit dat nog meer exploitanten in vervoersreclame op korte termijn zullen volgen. Met deze uitbreiding zijn meeste exploitanten in het PBE vertegenwoordigd.

Alle leden participeren in het nieuwe bereiksonderzoek, dat onder auspiciën van een Joint Industry Committee (JIC) wordt uitgevoerd en waarvoor inmiddels een intentieverklaring is getekend met Simon Cooper Associates (UK). Het doel van een JIC is het vergroten van de transparantie van de data en het creëren van een ‘currency' die door de gehele markt wordt erkend. Dit betekent dat alle betrokken marktpartijen (adverteerders, exploitanten en mediabureaus) zowel bestuurlijk als inhoudelijk betrokken zijn bij opzet en uitvoering van het onderzoek.

De resultaten van het onderzoek zullen waarschijnlijk eind 2009/begin 2010 beschikbaar komen.

PBE stelt zich ten doel adverteerders en hun adviseurs te informeren over de kracht van het mediumtype buitenreclame. Meer informatie is te verkrijgen bij voorzitter Marijke Coppens: m.coppens@platformbuitenreclame.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.