Signnieuws

In de nieuwe 50 meter hoge meteorologische toren van de Technologische Universiteit München, wordt design en functionaliteit gecombineerd. De toren verzamelt meteorologische gegevens en de gevel van plexiglas fungeert als projectiescherm.

De toren verzamelt meteorologische gegevens, zoals temperatuur, zonlichtintensiteit en windsnelheid met de nieuwste technologie. De gevel van plexiglas fungeert daarnaast als projectiescherm, voor het doorgeven van meteorologische gegevens, nieuws over het campusleven en wetenschappelijke foto's.

Licht
Tekst en foto's die worden geprojecteerd op het oppervlak van de binnenkant, zijn duidelijk te lezen op de gevel, omdat de Plexiglas platen 88 procent lichtdoorlatendheid bieden. Dit maakt de projecties op het materiaal zeer licht.

De 210 gevelelementen zijn gebogen om te voldoen aan de speciale geometrie van de toren. Elk element heeft een andere straal en kromming. De transparantie en lichtdoorlaatbaarheid van het materiaal waren van cruciaal belang voor de architecten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.