Podcast

Toen een zoektocht naar een duurzaam, circulair én biodegradeerbaar plaatmateriaal voor recreatieve bewegwijzering op niets uitliep, besloot Jeroen Drabbe de ontwikkeling zelf ter hand te nemen. Waar dat toe leidde, hoor je in deze SignTalk-podcast.

Inmiddels timmert Drabbe alweer enkele jaren aan de weg, met het in eigen beheer ontwikkelde BioPanel. Dat is een plaat die voor 100 procent bestaat uit snel hernieuwbare, biobased materialen. In eerste instantie voor eigen gebruik ontwikkeld, maar nu ook beschikbaar voor de signmaker.

Echt circulair, want na de gegarandeerde levensduur van tien jaar kunnen de platen worden gerecycled of natuurlijk worden gecomposteerd. Drabbe: “In combinatie met een pvc-vrije folie stoot BioPanel tot 99 procent minder CO2 uit dan alternatieven met aluminium of HPL als basis.”

Luister naar zijn hele verhaal in deze SignTalk podcast.

Liever lezen? In Sign+ Magazine nummer 6-2023, dat half september uitkomt, een uitgebreid interview met Jeroen Drabbe over het gebruik van duurzame plaatmaterialen volgens de Cradle to Cradle-filosofie.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.