Signnieuws

POS-bedrijf POP Solutions uit het Belgische Nijvel trapt 2023 af met een meerderheidsparticipatie in Kozmoz Design & Display uit Mechelen, gespecialiseerd in de ontwikkeling van permanent POS-materiaal. POP Solutions wil hiermee de divisie permanent POS-materiaal verder versterken.

Vlnr: John Morent (CEO, POP Solutions), Dirk De Win (General Manager, Kozmoz), Bart Claeys (Sales Manager, Kozmoz) en Pascal Vandecaveye (CEO, POP Solutions).

De twee bedrijven vullen elkaar, naar eigen zeggen, goed aan. Kozmoz heeft expertise in de ontwikkeling van permanente displays en beschikt over een nieuwe groep internationale leveranciers. POP Solutions zorgt voor knowhow in de productie van zowel kartonnen als multimateriaal-displays. Daarmee ligt de weg voor Kozmoz open naar kleine en middelgrote series dankzij de lokale productie-unit van POP.

Internationalisering

Voor Kozmoz-klanten verandert er niets, verzekeren Dirk De Win en Bart Claeys die bij Kozmoz aan het roer blijven staan en verantwoordelijk zijn voor het algemene en commerciële management. Het bedrijf blijft ook onder de naam Kozmoz werken. “Het feit dat Kozmoz en POP Solutions de krachten bundelen, biedt een perfect antwoord op de steeds sterker wordende internationalisering en globalisering op de POS-markt,” aldus Claeys. “Dankzij deze samenwerking kunnen we als groep de hele waaier van POS-oplossingen aanbieden en onze klanten nog meer service en comfort bieden. De ultieme droom van ‘one-stop shopping’ – of, beter nog: ‘one-stop POSsing’ – wordt nu echt werkelijkheid.”

Uitbouwen markt

Ook POP Solutions is enthousiast over de samenwerking. “Ik ben heel blij met deze overname en weet dat ik op het eindeloze enthousiasme van Dirk en Bart kan rekenen om samen de nieuwe Benefralux-marktleider in permanente displays uit te bouwen,” vertelt John Morent, CEO van POP Solutions. “We hebben intussen al in een nieuw machinepark geïnvesteerd om die ontwikkeling kracht bij te zetten.”

Over de bedrijven

POP Solutions, dat al ruim 15 jaar actief is, was oorspronkelijk bezig met de productie van kartonnen POS-materiaal, maar richtte na verschillende overnames ook een afdeling op voor permanent POS-materiaal en een eigen digitale drukkerij. Het bedrijf heeft twee productiefaciliteiten, in Nijvel en Kontich.

Kozmoz werd opgericht in 2003 als ontwikkelaar van permanente displays. De internationale klanten van het bedrijf zijn vooral afkomstig uit sectoren als DIY, Home & Deco, FMCG, Farma en Cosmetica.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.