Signnieuws

Vanaf half december staat Groningen een maand lang in het teken van muziekfotografie. Tijdens Popview Outdoor worden muziekfoto's op groot formaat bevestigd aan gevels van prominente gebouwen in de binnenstad. De grootste foto is 5 bij 8 meter.

Met 3FM Serious Request in december en EuroSonic Noorderslag in januari is Groningen deze winter de popstad van Nederland. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de Groningse binnenstad eenmalig ingezet als openbare expositieruimte voor muziekfotografie.

Voor de bezoekers van het Glazen Huis werden ook fotoprints aangebracht op de looproute van het Centraal Station naar de Grote Markt. Op de Museumbrug staat een videokubus met fotoprojecties. De prints en montage zijn verzorgd door Bizon Buitenreclame.

Fotografen
Er is werk te zien van vele Europese muziekfotografen waaronder Annie Hoogendoorn en Tom Verbruggen. Beide fotografen wonnen afgelopen twee jaar de Lex van Rossen Award. Tevens zijn een aantal foto's geselecteerd uit de aankomende editie van de Lex van Rossen Award, die op vrijdag 15 januari zal worden uitgereikt op EuroSonic Noorderslag.

De foto's hangen tot en met zondag 17 januari in de binnenstad van Groningen. Aansluitend wordt de expositie van Popview 2010 getoond tot 28 februari in fotogalerie Noorderlicht in Groningen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.