Signnieuws

Supercars worden vaak gepersonaliseerd, met een matte wrap of chroomlook. Porsche biedt nu personalisatie in optima forma, met de optie om je eigen vingerafdruk op de Porsche 911 te laten printen.

Personalisatie in optima forma met je eigen vingerafdruk op de motorkap. Foto: Porsche.

Porsche Exclusive Manufaktur ontwikkelde daarvoor naar eigen zeggen een nieuwe directe printmethode die grafische elementen van de hoogste visuele kwaliteit op de geschilderde carrosseriedelen van een voertuig print. Aanvankelijk kunnen klanten de motorkap van een 911 personaliseren met een ontwerp op basis van hun eigen vingerafdruk. Op termijn komen andere klantspecifieke ontwerpen beschikbaar.

Individualiteit

“Individualiteit is erg belangrijk voor Porsche-klanten. En geen enkel ontwerp kan persoonlijker zijn dan uw eigen vingerafdruk”, zegt Alexander Fabig, Vice President Individualization en Classic.

Een printkop brengt de vingerafdruk zonder overspray aan op driediemensionale componenten. Foto: Porsche.

Inkjet

Porsche beschrijf het werkingsprincipe als vergelijkbaar met dat van een inkjetprinter: een printkop brengt de verf automatisch en zonder overspray aan op driedimensionale componenten. Daarbij gebruikmakend van de techniek van Reajet. “De mogelijkheid om de printkoppen afzonderlijk te bedienen, maakt gerichte toepassing van elke verfdruppel mogelijk”, legt Christian Will, Vice President Production Development bij Porsche AG, uit. “Het proces is complex vanwege de noodzaak om drie technologieën te harmoniseren: robottechnologie (besturing, sensoren, programmering), applicatietechnologie (printkop, grafische behandeling) en verftechnologie (applicatieproces, verf).”

“Het proces is complex vanwege de noodzaak om drie technologieën te harmoniseren.” Foto: Porsche.

Prijskaartje

Aan het plaatsen van je vingerafdruk op de Porsche hangt wel een prijskaartje van €7.500. Maar persoonlijker krijg je het niet.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.