Signnieuws

Ruim 30 voormalige Rijkspolitie-Porsches reden zondag door Gelderland, in het kader van een recordpoging. Begeleid door een nieuwe, door 12Wrap in stijl gewrapte, Porsche 918 Spyder.

Ze blijven bijzonder, de Porsches die de Rijkspolitie tussen 1962 en 1996 gebruikte. Verzamelaar van deze auto’s, Chris Kruizinga uit Blijham, organiseerde afgelopen weekend met Porsche Centrum Gelderland een recordrit met ruim dertig van deze voormalige Politie-Porsches. Met deze rit werd een poging gedaan om in het Guinness Book of Records te komen. De opvallende stoet trok zondag door Gelderland. Niet alleen 911’s, maar ook auto’s van het type 356, 914 en 924 waren vertegenwoordigd.

Porsche 918 Spyder

Behalve oude Porsches, was ook een opvallende nieuwe Porsche van de partij: De Porsche 918 Spyder. Volledig gewrapt in oude ‘Rijkspolitie’-stijl. Een spoedklus voor het wrapteam van 12Wrap.
Patrick Snippers van 12Wrap vertelt: “Vrijdagavond werden we gebeld door Mark Wegh, eigenaar van Porsche Centrum Gelderland en mede-organisator van deze rit. Hij had die avond bedacht hoe leuk het zou zijn om een nieuwe Porsche 918 Spyder in de oude look van de Rijkspolitie zondag mee te laten rijden.”

Spoedklus

De mannen van 12Wrap kwamen meteen in actie. Diezelfde nacht nog werd de Porsche naar het pand van Marcel Vermeulen in Drunen, ook aangesloten bij 12Wrap, gebracht. Vermeulen had in het verleden al een aantal oude Porsches 911 beplakt in Rijkspolitie-stijl en had de ontwerpbestanden nog in zijn computer staan. Snippers: “Zaterdagochtend om 4 uur zijn we met vier man begonnen om de auto klaar te maken. Hij was grijs, dus we hebben hem eerst volledig wit gewrapt met 3M 1080 folie en daarna de felle politiekleuren en het nummer 01 aangebracht.” De gekleurde delen zijn gemaakt met 3M 7725 fluor film 3M 580 reflective en het zwart is Avery 900 Supercast. Na een kleine 8 uur was de Porsche klaar.

12Wrap

12Wrap is een samenwerkingsverband tussen Wrapjeauto (Patrick Snippers en Peter van Tuijl), Jabé (Rob Buursen) en Wrapmyride (Marcel Vermeulen). Snippers: “Door onze krachten te bundelen en daarmee naar buiten te treden, bieden we echt een meerwaarde aan de markt. Opdrachtgevers denken vaak dat we als kleine bedrijven geen grote projecten aankunnen. Met 12Wrap laten we samen zien dat we ook grote partijen kunnen helpen en snel kunnen schakelen. Daar was dit een perfect voorbeeld van. Vrijdagavond om 10 uur gebeld en zaterdag gerealiseerd.”

De gewrapte Porsche werd in een dichte trailer naar Heteren gebracht en zondag bij de start van de recordrit tot veler verassing onthuld.

Bekijk hier een filmpje van de rit:

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *