Signnieuws

Het bedrijf Fotof te Knokke-Heist in België, dat zich specialiseert in driedimensionale (3D) fotografie, heeft de techniek in huis om van elke persoon een fotografisch driedimensionaal beeld te maken die men bekijkt zonder 3D-bril.

In de daarvoor speciaal ingerichte fotostudio kan men zichzelf of een object laten fotograferen en wordt gezorgd voor een bijhorende kader. Het is een Belgische primeur aangezien deze beelden fotografisch worden verkregen volgens het lenticulaire principe. Er komt dus geen manipulatie aan te pas wat tot op heden altijd het geval was.

Ook decoratie
"Dit schept onbegrensde mogelijkheden in de portret- en modefotografie, en in de publiciteit- en decoratiewereld. Tegenwoordig is het een uitdaging om 3D te kunnen bekijken zonder een speciale 3D-bril. Bekende hightech bedrijven investeren miljoenen euro's om het ultieme 3D-beeld te vormen dat men zomaar kan bekijken. Wij beheersen beide technieken en kunnen daardoor 3D-foto's leveren die te bekijken zijn met of zonder 3D-bril", aldus zaakvoerder Frank Matthys.

3D-steden
Sedert 2007 heeft Fotof reeds de steden Brugge, Ieper en Leuven driedimensionaal gefotografeerd en telkens omgezet in een 3D-boek. De 3D-foto's die de buitenkant, de binnenkant en de bovenkant van de gebouwen (gefotografeerd vanuit een helicopter) weergeven zijn te bekijken met een meegeleverde 3D-bril.

Met het 3D-boek van Brugge behaalde Frank Matthys in 2007 de meest prestigieuze grafische award, zijnde ‘Sappi International Printer of the Year Award' voor het geduld, de kunstzinnigheid en de verfijnde techniek die nodig is om driedimensionale foto¹s om te zetten naar drukwerk.

Sedert december 2010 is Fotof, in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken in New Delhi, Indië, bezig met een enorm project voor het maken van een 3D-boek van Indië.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.