Signnieuws

Zünd breidt haar ‘gereedschapskist’ voor het verwerken van golfkarton verder uit met de nieuwe Press Cutting Tool (PCT). Onderscheidend zijn zowel de prestaties als snijkwaliteit.

Nieuwe Press Cutting Tool (PCT) van Zünd voor mooier en sneller golfkarton snijden.

In tegenstelling tot oscillerende gereedschap en de verticale krachten die daarmee op het materiaal worden uitgeoefend, biedt de PCT een veel grotere stabiliteit. Dit maakt zowel hogere verwerkingssnelheden als schone, precieze snijranden mogelijk.

Convexe glijschoen

Om de snijtool op deze manier te laten werken, is de PCT uitgerust met een convexe glijschoen die het materiaal tijdens het snijproces samendrukt, wat een ‘kusseneffect’ langs de snijlijnen geeft. De daardoor resulterende randkwaliteit is gelijk aan die van conventioneel stansen.

Een convexe glijschoen drukt het materiaal tijdens het snijproces samen.

Traploze instelring

Een traploze instelring regelt de werkingsdiepte van de glijschoen en de hoeveelheid druk. De tool is geschikt voor golfkarton tot maximaal 7 mm dikte, zonder het risico te lopen dat het materiaal scheurt of wordt doorboord. De PCT is ook in staat om zeer fijne details – inclusief stralen tot 3 mm – probleemloos te snijden met het nieuwe Z104 sleepmes, dat wordt aanbevolen voor dit doel.

Toepassingen omvatten elk golfkartonproduct waar perfecte randen gewenst zijn, bijvoorbeeld hoogwaardige verpakkingen voor consumentengoederen en POP-displays, aldus Zünd.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.