Signnieuws

Met een open dag heeft Probo / Sign in Dokkum vrijdag 4 juni haar nieuwe pand officieel in gebruik genomen. De tweede opening in zes jaar tijd. Naast de, eerste in Nederland geplaatste, Durst Rho 500R was er ook een primeur van 3M op foliegebied te bewonderen.

Het bedrijf van Erwin Postma, dat full color bedrukkingen levert aan signmakers, reclamebureaus en standbouwers, is onstuimig gegroeid. Aan de Fortuinweg 17 in Dokkum heeft Probo / Sign een indrukwekkend bestaand pand betrokken van 1.800 vierkante meter. CDA-kamerlid Joop Atsma, die de officiële opening verrichtte, roemde de ondernemingszin van mensen als Postma.

Blikvanger
Blikvanger tijdens de open dag was de onlangs geïnstalleerde en door BührmannUbbens Sign & Display geleverde Durst Rho 500 roll-to-roll printer. Deze hoge resolutieprinter print tot 5 meter breed met een snelheid tot 400 vierkante per uur. De configuratie bij Probo / Sign kan over en onder wit printen en is voorzien van een triple rolhouder, zodat drie jobs gelijktijdig naast elkaar kunnen worden uitgevoerd. Met de aanschaf van deze printer wil Probo / Sign ook de vraag uit de markt beantwoorden naar doeken tot een breedte van 5 meter uit één deel.

ClearView
Probo / Sign voert het Scotchprint Graphics certificaat van 3M. Primeur in Dokkum was het gebruik van ClearView window folie van 3M op de Durst Rho 500. De officiële lancering van deze glasheldere pvc-folie met transparante lijmlaag zal plaatsvinden tijdens Fespa. In combinatie met de door 3M gepatenteerde printoptie om visuals met tussenwit en een ‘gaatjesstructuur’ af te leveren, is tevens de productie van one way vision graphics in digitaal print mogelijk.

Naast BührmannUbbens Sign & Display en 3M waren Vink Kunsstoffen, TTS en Si’bon tijdens de druk bezochte open dag aanwezig met een stand.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.