Signnieuws

Beheermaatschappij Em. de Jong, moederbedrijf van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, is aandeelhouder met minderheidsbelang geworden van Print.com. Daarnaast heeft Print.com een minderheidsbelang verworven in Kampert-Nauta, een dochterbedrijf van Em. de Jong, en het onderliggende bedrijf Sparkles.

In navolging van eerdere gezamenlijke overnames bouwen beide partijen met dit nieuwe samenwerkingsverband verder aan een toekomstbestendige keten, luidt de verklaring. “Een integratie over de volledige keten is noodzakelijk om op lange termijn een bestendig model te hebben en hiermee de productie te kunnen verzekeren”, aldus Marco Aarnink, oprichter van Print.com. “Een eerlijk verdienmodel waar de hele keten van profiteert, niet alleen de ‘voorkant’.”

Alle technieken aanwezig

De samenwerking met Em. de Jong biedt kansen voor alle partijen. “Dankzij de recente investering en de goede synergie tussen alle bedrijven kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de hele drukwerkketen. Alle technieken zijn aanwezig in de groep; large format print, textiel-, digitaal-, offset- en rotatiedruk. Van verkoop en productie tot fulfilment, levering en zelfs de verspreiding. Ook biedt deze samenwerking ons de mogelijkheid om nog sneller internationaal stappen te maken en kunnen we meer investeren aan de productiekant. Em. de Jong staat dan misschien wel bekend als specialist in de rotatiemarkt, maar ook in vellenoffset is het een serieuze speler. Daarbij hebben ze recent geïnvesteerd in een Landa-pers. Voor Print.com is Landa een nieuwe markt en met dit soort investeringen kunnen we veranderingen in het landschap actief omarmen en onszelf blijven vernieuwen in zowel productie als aan de voorkant van het online platform”, aldus Aarnink. 

Bekijk hier de video waarin Marco Aarnink de wederzijdse participatie bekendmaakt:

Eerdere gezamenlijke overnames

Deze wederzijdse participatie bouwt voort op eerdere gezamenlijke overnames. Zo sloegen Print.com en Kampert-Nauta in 2019 de handen ineen bij de overname van TMB Image Center in Schijndel.

Een tweede samenwerkingsverband tussen Print.com en Em. de Jong volgde in 2020 toen het consortium Arcis de bedrijven Spotta en Axender overnam. Met deze overname werd een belangrijke stap genomen om de huis-aan-huisbezorging van drukwerk te kunnen waarborgen. Het produceren van drukwerk is één, maar het traject na het drukken en afwerken is net zo belangrijk.

Samenwerking met andere producenten

Aarnink: “Samenwerkingen met andere producenten blijven van groot belang. Wij waarderen onze leveranciers enorm en wij produceren ook lang niet alles zelf. Wij werken met vele gespecialiseerde producenten, dit om de meest bijzondere producten aan onze klanten, de creatieve professionals, te kunnen leveren. We bouwen aan lange termijn relaties, met voldoende capaciteit op logistiek handige locaties zodat we betrouwbare leveringen kunnen garanderen. Onze eigen productiebedrijven blijven zelfstandig opereren, dat betekent toegankelijk en competitief, ook voor andere partijen in de markt. Dat houdt ons scherp.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.