Signnieuws

Print.com investeerde op Fespa Berlijn in een nieuwe productiestraat voor grootformaat dye-sublimatie printing, met onder meer een HP Stitch S1000 en een Klieverik Kalander GTC101-3500, voor de fixatie van geprint textiel.

Het machinepark van Print.com en Kampert-Nauta wordt uitgebreid met een productiestraat voor grootformaat dye-sublimatie printing.

De productiestraat wordt dit najaar in gebruik genomen bij zusterbedrijf Kampert-Nauta in Oss.
Directeur Marco Aarnink van Print.com: “Naast het faciliteren van externe partners op ons platform heeft Print.com eigen productie nodig.” Met de aanschaf haalt het printbedrijf sublimatieprint in eigen huis.

Toepassingen

Marco Aarnink: “Naast het faciliteren van externe partners op ons platform heeft Print.com eigen productie nodig.”

Voor de nieuwe straat ziet Print.com in eerste instantie vooral toepassingen waarvoor klanten nu al terecht kunnen op het bestelplatform, zoals (beach)vlaggen, grootformaat textiel en peesdoeken. Op de lange termijn ziet Print.com meer mogelijkheden. “Denk bijvoorbeeld aan interieurproducten. Ook zijn we met deze investering in staat om pvc voor grootformaattoepassingen zoals spandoeken deels te vervangen door textiel. Een veel duurzamere optie, ook in het vervoer”, aldus Aarnink.

Personeel

De HP Stitch S1000 is een dye-sublimatieprinter met een breedte van 3,20 meter en een resolutie van 1200 dpi. Naast de HP Stitch investeerde Print.com op Fespa ook in een Klieverik Kalander en naaimachines van Matic en Juki. Het bedrijf is hard op zoek naar technisch personeel voor de nieuwe productiestraat. Aarnink: “Onze eerste optie is het intern opleiden van een deel van ons huidige personeel. We verwachten dit najaar al te kunnen draaien.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.