Signnieuws

Eizo introduceert een nieuw 24 inch beeldscherm, dat heel geschikt is voor proofing en beeldbewerking. De monitor blinkt volgens Eizo uit in een nauwgezette kleurweergave, een hoge resolutie en een breed bereik.

De CG243W werkt met een interne 3D LookUpTable, die volgens de producent de hoogst mogelijke beeldkwaliteit waarborgt. Het kleurbeheerssysteem beschikt over een 12 Bit bandbreedte per kleurkanaal, en een 16Bit kleurverwerking. Op die manier bieden ze een perfecte kleurweergave op de hoogste resolutie, zoals dit voor professioneel gebruik vereist is. Een automatische hardwarekalibratie en een signaalverbeteraar ondersteunen daarnaast de hoogst precieze beeldweergave.

Afregeling
Bij lcd-schermen varieert per module de helderheid, afhankelijk van het ingangssignaal en de onderlinge verhouding van rood, groen en blauw. Dit is alleen nauwkeurig te controleren en te corrigeren met speciale meetapparatuur. Daarom verzorgt Eizo bij elke CG243W voor aflevering de afregeling van de kleuren en de kleurtooncurve op 343 compensatiepunten per primaire kleur. Zo wordt over het hele grijsspectrum een consistente kleurtemperatuur gerealiseerd. Kleurafwijkingen zijn gemiddeld slechts 0,34 Δe.

Dankzij de natuurgetrouwe kleurenweergave met Softproof-kwaliteit op de CG243W zijn drukproeven al op het scherm te beoordelen, stelt Eizo. Deze monitor wordt geleverd inclusief een afschermkap en de kalibratiesoftware ColorNavigator.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.