Signnieuws

Sinds begin mei is Visser Assen in het bezit van het PEFC-certificaat. De buitenreclamespecialist meldt dat vanaf nu de houten draagconstructies van de projectborden verkrijgbaar zijn met PEFC-gecertificeerd hout.

Omdat steeds meer aannemers en overheden uitsluitend willen werken met producten met een duurzame herkomst, is de afdeling Buitenreclame van Visser Assen het traject van certificering ingegaan. Duurzaam inkopen maakt deel uit van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Bouwbord
Project- of bouwborden zijn het belangrijkste specialisme van de afdeling Buitenreclame van Visser Assen. Vanaf mei 2010 kan er gekozen worden voor PEFC-gecertificeerd hout waarmee het framewerk van het bord wordt opgebouwd. Voor de opbouw van bouwborden wordt jaarlijks een grote hoeveelheid hout verbruikt. In het kader van duurzaamheid is de herkomst van dit hout van groot belang.

Betekenis PEFC
PEFC is een internationale non-profit organisatie die een duurzaam beheer van bossen wereldwijd als doel heeft. De afkorting PEFC staat voor ‘Program for the Endorsement of Forest Certification schemes' in het Nederlands te vertalen als ‘Programma voor Erkenning van Bos Certificeringssystemen'.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.