Signnieuws

Op aandringen van Bouwend Nederland en Techniek Nederland is er duidelijkheid gekomen over samenrijden in bedrijfsbusjes. Met twee man in een bus mag, als het niet anders kan.

Stap op een veilige manier wederzijds van de auto in. Zorg voor extra ventilatie, bij voorkeur door de ramen open te zetten. Wissel niet van plaats. Neem onderdelen van de auto die je aanraakt regelmatig af. Dat zijn de extra maatregelen die je moet nemen als je met twee personen, met geldige reden, naar een bouwplaats moet rijden. Moeten er nog meer mensen mee, dan mag dat alleen als die in het voertuig 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Dat staat in de nadere uitwerking van het protocol Samen veilig doorwerken.

Zo min mogelijk

Uitgangspunt blijft dat werknemers zo min mogelijk met elkaar meerijden naar een werk. Sterker: als er minder mensen op een werk nodig zijn is dat beter. En op het project moet doorlopend de 1,5 meter afstand worden gerespecteerd.

Noodzaak

De afgelopen dagen zijn er meerdere keren auto’s stilgehouden door politie of arbeidsinspectie waar twee collega’s in zaten die onderweg waren naar een klus. Als er een noodzaak voor aanwezig is zal daar nu geen verdere consequenties aan verbonden worden, heeft de overheid toegezegd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.