Signnieuws

Publima Lichtreclame gaat verder met de activiteiten van Glaifa Lichtreclame. Met de overname breidt het Belgische bedrijf de activiteiten uit naar de Nederlandse markt. Deze expansie past perfect bij de komende uitbreiding van de productiecapaciteit op een nieuwe locatie.

Koen Bossuyt (Publima) en Annelies Dings (Glaifa) bezegelen de overname van de activiteiten voor het pand in Tilburg.

Glaifa Lichtreclame in Tilburg kreeg eind vorig jaar problemen met de cashflow en werd in december failliet verklaard door de Bredase rechtbank. Spijtig, maar een kans voor Publima Lichtreclame, beaamt zaakvoerder Koen Bossuyt, die per 1 januari alle activiteiten van Glaifa heeft overgenomen. “De naam Glaifa blijft bestaan”, verzekert Bossuyt. De vestiging in Tilburg zal vooral functioneren als commerciële en service-entiteit voor de Nederlandse markt. Twee van de zeven personeelsleden die bij Glaifa werkzaam waren zijn overgenomen, onder wie bedrijfsleider Annelies Dings. Bij Publima Lichtreclame werken al 23 personen.

CO2-neutrale productiehal

Publima Lichtreclame – producent van lichtreclame, gevelreclame en 3D-logo’s – werd in 1966 opgericht door Antoon Mahieu. Tien jaar geleden werd Bossuyt eigenaar-directeur van het lichtreclamebedrijf. De hoofdvestiging is nu nog gesitueerd in het Belgische Oudenaarde (in de buurt van Gent), maar wordt in juli 2020 verplaatst naar Zwevegem (nabij Kortrijk). “We zijn daar druk in de weer met de bouw van een gloednieuwe en CO2-neutrale productiehal”, vertelt Bossuyt. “We maken nagenoeg alle producten in eigen beheer. Momenteel zijn we te klein behuisd. Op de nieuwe locatie kunnen we zowel de capaciteit als de efficiëntie van de productie verhogen. Het productieoppervlak omvat 3.000 vierkante meter en daarnaast 600 vierkante meter kantoorruimte en opslag.”

Artist impression van het nieuwe pand van Publima Lichtreclame in Zwevegem (België).

Zelfde DNA

Annelies Dings van Glaifa stelt ‘erg blij’ te zijn met de doorstart van de activiteiten door Publima. “Het is een mooi bedrijf en Bossuyt heeft een hart voor lichtreclame. Zowel bij Publima als Glaifa staan service en kwaliteit voorop. Met de ondersteuning van Publima hebben we ook veel slagkracht op het gebied van montage.” In een persbericht wordt gesteld: ‘Glaifa beschikt in veel opzichten over hetzelfde dna als Publima. We koesteren dezelfde passie voor lichtreclame, stellen service en kwaliteit boven winstmarges én we hebben elk meer dan een halve eeuw ervaring.’

Glaifa had al klanten in België en biedt Publima nu ook een springplank naar Nederland. Volledige ontzorging van de klant is een van de speerpunten, aldus de onderneming. In Nederland blijft men lid van Techniek Nederland (vakgroep Signtechniek) en wordt voldaan aan de eisen van technisch installateur.

Ledschermen

Pieter Meijers, de partner van Dings, continueert zijn activiteiten als importeur van ledschermen voor de Benelux-markt onder de naam Lightking Benelux, eveneens gevestigd in Tilburg. Glaifa is een van de dealers die ledschermen van dit merk verkoopt.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.