Signnieuws

De broers Florian en Michael Quistrebert zijn met hun fantastische kunstwerk Stripes 5 uitgeroepen tot de winnaars van de eerste World Masters of Projection Mapping.

Dit gebeurde vrijdag 9 februari tijdens een ceremonie op Integrated Systems Europe (ISE) 2018. World Masters of Projection Mapping is een initiatief van Amsterdam Light Festival, ISE en RAI Amsterdam.

Videokunstenaars

Aan deze bekendmaking ging een periode van drie weken vooraf waarin diverse vooraanstaande videokunstenaars hun werk hebben geprojecteerd op de gevel van het bijzonder vormgegeven EYE Filmmuseum.

De award werd toegekend aan Stripes 5 voor ‘Het Beste Gebruik van Technologie en Locatie’. In totaal werden vijf kunstenaars gevraagd om videokunst te maken en te projecteren op het architectonische gebouw. De uitdaging voor de kunstenaars was zowel creatief als technisch.

De andere vier finalisten die tijdens de ceremonie gepresenteerd werden zijn: Geert Mul, Alida Dors en Manuel Rodrigues, Telcosystems en Eder Santos. De selectie van finalisten werd gemaakt in een nauwe samenwerking tussen EYE Filmmuseum en Amsterdam Light Festival.

Internationale jury

De internationale jury bestond uit: Lennart Booij- artistiek directeur Amsterdam Light Festival (juryvoorzitter); Jaap Guldemond- Directeur Tentoonstellingen EYE Filmmuseum; Marente Bloemheuvel- Associate Curator EYE Filmmuseum); Jozef Hey- oprichter en eigenaar BeamSystems; Giny Vos- kunstenaar; Paul James- hoofdredacteur ARC Magazine en Hartmut Kulessa- Panasonic Europe.

Lennart Booij over de winnende projectie: “De jury was erg complimenteus over de compositie en hoe het gebouw, in al zijn facetten, gebruikt werd. Het werk beantwoordt de vragen die projecteren op zo’n ingewikkelde constructie met grote oppervlaktes oproept. Creatief gezien is het werk grafisch ontzettend sterk en reflecteert het op kunstdisciplines als ‘op art’ en vroege, abstracte, film.”

Technische partners: Panasonic; Disguise; Alcons Audio; Lightware
Creatieve partners: EYE Filmmuseum; BeamSystems

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.