Signnieuws

Bij het afdrukken van halftoon afbeeldingen op textiel heb je te maken met meerdere factoren. Een spel waarbij vooral kennis van de materie en materialen duiding geven. Een andere factor is lef hebben, doen, testen en parameters vastleggen. Zeefdrukspecialist Gert Jan van Heyningen ging ermee aan de slag.

Instellen van het zeefdrukraam op de zeefdrukcarrousel.

Het doel is uiteraard een perfect gezeefdrukt stukje textiel. De stof met weving speelt een cruciale rol om een perfect product te zeefdrukken. Ook op een grof geweven materiaal is het mogelijk om een juiste afdruk te creëren.

Textiel

Het doel altijd voor ogen houden, blijft steevast de route die we moeten bewandelen. Dit houdt soms in dat een grof raster ingezet moet worden. Op fijngeweven kwaliteits­textiel komen de fijnste afdrukken met raster of een ander patroon het best tot zijn recht. Het substraat is dan in prijs wat hoger, maar het materiaal loopt op de carrousel sneller door zonder het hinderlijke effect van pilling. Daarnaast is de weving gelijkmatiger wat direct invloed heeft op de bedrukbaarheid.

Lees hier het volledige artikel (dat ook in Sign+ Magazine nr. 8-2021 staat):
Rasters of pixels in textielzeefdruk.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.