Signnieuws

Vandaag, 8 juni, is het World Ocean Day. Een goed moment om stil te staan bij het feit dat nog altijd veel gebruikte reclamedoeken in het afvalproces belanden, aldus Re-Banner. Dit bedrijf maakt van gebruikte reclamebanners weer nieuwe artikelen.

Helen Langenberg en Cecile Hustinx, de oprichters van Re-Banner. (Foto: Studio Zwartlicht)

De Amsterdamse start-up Re-Banner gebruikt afgedankte reclamebanners (onder andere Frontlit, Deco 210, Black/white back) om nieuwe producten van te maken. Zo voorkomt Re-Banner dat deze banners terecht komen in de afvalstroom en helpt het bedrijf bijvoorbeeld musea, congresoganisatoren en festivals om hun banners op verantwoorde manier af te voeren.

Circulair denken

Re-Banner is opgezet door Cecile Hustinx en Helen Langenberg, De twee kennen elkaar al sinds de studietijd en hebben de afgelopen decennia hun sporen verdiend in de kledingbranche, misschien wel een van de meest vervuilende industrieën. Jarenlang reisden ze de wereld rond om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het  anders moet en ook anders kan.

Met Re-Banner willen de twee vriendinnen aantonen dat er ook binnen de textielindustrie ruimte is voor circulair denken. Afgedankte reclamebanners gebruiken zij om nieuwe producten van te maken; vliegengordijnen, tassen, rugzakken, schorten en nog veel meer.

Lokale productie

Dit gebeurt zowel in opdracht van bedrijven, die de producten dan weer terug kunnen kopen als bijvoorbeeld een uniek personeels- of relatiegeschenk, als voor de verkoop. Eventueel kunnen banners ook aan Re-Banner worden gedoneerd waarna er artikelen van worden gemaakt voor de eigen webshop.

De producten worden lokaal geproduceerd, zo veel mogelijk in sociale werkplaatsen. Zo zorgt Re-Banner ervoor dat vervuiling door transport wordt beperkt en dat de mensen met een beperkte mogelijkheid tot arbeidsparticipatie toch betrokken blijven bij de maatschappij.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.