Signnieuws

Reclame- en communicatiebureau adFIRST uit Wormer gebruikt deze zomer om haar relaties van anticyclische raadgeving te voorzien in een gratis adviesgesprek. Zij richt zich hierbij niet alleen op het overleven van de huidige moeilijke periode, maar ook op het behalen van voordelen uit de crisis.

Alexandra van der Stap, algemeen directeur: "Het is al langer bekend: anticyclisch adverteren werkt echt. Bedrijven die tijdens een recessie blijven investeren in hun marktpositie en naamsbekendheid, of deze investeringen zelfs uitbreiden, zien zich beloond door een grotere omzet en laten na afloop de economisch moeilijke periode sneller achter zich dan hun concurrenten. Als anderen minder van zich laten horen, hebben zij immers meer kans om zich te onderscheiden."

Maar hoe doen ze dit? Want voorzichtigheid is geboden en de budgetten zijn, zeker nu, niet oneindig.

Juiste middelen
Volgens adFIRST ligt het antwoord in het slimmer kiezen van de juiste communicatiemiddelen en het effectiever inzetten van tijd en geld. Van der Stap: "Zo kunnen organisaties kleinschalige, gerichte acties opzetten in plaats van dure algemene advertentiecampagnes, of hun pijlen zorgvuldiger richten op de meest interessante doelgroepen."

Ondernemingen kiezen er in moeilijke tijden al snel voor om te bezuinigen op marketing- en communicatiebudgetten. Te snel: want hierdoor lopen zij het risico dat de omzetten nog sneller terug lopen. Een vicieuze cirkel is het gevolg. Van der Stap legt uit: "Wij zien al onze relaties graag zo sterk mogelijk 2010 in gaan en deze zomerperiode is voor ons de gelegenheid bij uitstek om hen hierbij te helpen."

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.