Signnieuws

Onderzoek van Alfi, een SaaS-advertentieplatform, laat zien dat 61% van de wereldwijde senior reclamemanagers er sterk van overtuigd is dat Digital Out of Home (DOOH) reclame de meest effectieve manier is om jonge consumenten te bereiken die technisch onderlegd, sociaal en veel onderweg zijn, en daarom de meest waarschijnlijke groep worden die interactie heeft met buitenreclame.

Digitaal handige jongeren zijn een interessante doelgroep voor DOOH, verwachten senior reclamemanagers. Foto: Joshua Earle / Unsplash

Actieve mindset

Bijna negen op de tien (86%) reclamemanagers waren het er mee eens dat mensen die onderweg zijn een actieve mindset hebben, waardoor ze buitenshuis meer alert zijn, wat een naadloze digitale ervaring mogelijk maakt. Dit wordt vooral gezien bij jonge, welvarende consumenten, die waarschijnlijk merkboodschappen verspreiden via mond-tot-mondreclame en sociale media, en meer mobiele zoekopdrachten uitvoeren na interactie met DOOH-advertenties dan enig ander medium.
Peter Bordes, interim-CEO van Alfi: “Jongvolwassenen zijn weliswaar advertentiebestendig en weinig gebruikers van traditionele media, maar brengen meer tijd buitenshuis door en hebben een verscheidenheid aan digitale media-aanraakpunten, waardoor ze een perfect doelwit zijn voor DOOH-advertenties.”

Vertrouwen jongeren

Dit sluit goed aan bij eerder wereldwijd onderzoek van Nielsen (Trust in Advertising 2021) dat zich richt op de houding van consumenten ten opzichte van reclame. Dit onderzoek laat onder meer zien dat in Nederland met 73% de relatief moeilijk te bereiken jongeren in de leeftijdscategorie 15-24 jaar veruit de meest fiducie hebben in buitenreclame. Daarmee scoren ze ruim bovengemiddeld voor OOH. De groep 55+’ers vertrouwt advertenties in de buitenruimte het minst, maar met 60% is ook die groep overwegend positief.

Top 5 sectoren

Gevraagd naar de top vijf sectoren die de komende drie jaar de grootste toename van DOOH-advertenties zullen zien, noemde 76% van de senior reclamemanagers entertainment en media, 62% koos voor financiën, 59% koos voor de mode-industrie en 52% zei gezondheid en schoonheid.
Bordes concludeert: “Nu steeds meer traditionele sectoren zich bewust worden van de effectiviteit van DOOH-advertenties, kunnen we een grotere focus verwachten op gegevensgestuurde inzichten door advertentiemogelijkheden uit te breiden, analytische verfijning en dit allemaal naadloos over meerdere apparaten te leveren – wat niet alleen leidt tot zelfverzekerd aankoopgedrag, maar ook een-op-een contacten met consumenten.

Onderzoek

In opdracht van Alfi heeft PureProfile, een wereldwijd onderzoeksbureau, 100 interviews afgenomen onder senior reclameprofessionals uit de VS, het VK, Canada, China, Frankrijk, Duitsland en de VAE.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.