Signnieuws

Interbest gaat gegevens van TomTom gebruiken voor het inplannen van campagnes op reclamemasten, zo meldt Adformatie. Het buitenreclamebedrijf krijgt inzicht in de werkelijke aantallen passerende voertuigen en de gemiddelde snelheid op elk uur van de dag.

Daarbij geeft TomTom ook het vertrekpunt en de bestemming van auto's. Hierdoor is het mogelijk om het verzorgingsgebied van een mast in kaart te brengen en kunnen adverteerders campagnes richten op automobilisten in specifieke regio's.

De informatie is gebaseerd op anonieme metingen, afkomstig van automobilisten die beschikken over navigatieapparatuur van TomTom. Informatie over de aantallen passerende voertuigen verkreeg Interbest tot nu toe van Rijkswaterstaat. Die meet de verkeersintensiteit met meetlussen in het wegdek, echter alleen op bepaalde trajecten.

"De registratie van TomTom is veel nauwkeuriger", zegt Interbest-directeur Meindert van den Heuvel op de site van Adformatie. Hij merkt op dat de gemiddelde snelheid mede bepalend is voor de impact en waarde van een reclamemast. Binnen afzienbare tijd kan een adverteerder een uiting aanpassen aan veranderingen in het verkeer.

Interbest presenteert haar nieuwe ontwikkelingen in een kort filmpje.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.