Signnieuws

Met bezoekers uit 142 landen vestigt Fespa Global Print Expo 2018 in Berlijn een record voor wat betreft internationale bezoekers voor de eigen show. In totaal trok de beurs meer dan 20.000 individuele bezoekers.

Volgend op de beslissing om de ‘Big’ Fespa te combineren met Fespa Digital en er sinds 2017 een jaarlijkse evenementencyclus van te maken, trok Fespa Global Print Expo 2018 het grootste aantal bezoekers ooit tijdens de vierdaagse show in Berlijn. De teller kwam uit op 20.442 individuele bezoekers; dit betekent een stijging van 22% van het aantal individuele bezoekers ten opzichte van Fespa Digital 2016 in Amsterdam, het laatste vierdaagse evenement.

Internationaal publiek

Twee derde van alle bezoekers brachten meer dan één dag door in de tien hallen van Messe Berlin. Hierdoor kwam het aantal bezoeken uit op 33.799.

De meeste bezoekers waren afkomstig uit Duitsland, in totaal 26% van het totale publiek. Na Duitsland bestaat de top 10 aan landen waar de meeste bezoekers vandaan kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Nederland, Spanje, Frankrijk, Tsjechië, Zwitserland, België en Zweden.

Interessegebieden

Het interessegebied van de bezoekers die zich voor het event registreerden, was digitaal printen: dit was het belangrijkste focusgebied voor 44% van de bezoekers. Textiel printen werd als interessegebied aangegeven door een op de drie bezoekers aan Fespa Global Print Expo 2018 in Berlijn.

Prioriteit lag ook bij commercieel printen, afwerking, design-to-print, sublimatieprinten en industrieel printen onder de bezoekers.

Fespa 2019 en 2020

De volgende Fespa Global Print Expo staat gepland van 14 tot en met 17 mei 2019 in München. Ook de locatie en data voor 2020 zijn reeds bekend: 24 t/m 27 maart 2020 in Madrid.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.