Signnieuws

De Zwitserse snijplotterfabrikant Zünd wint de Red Dot Award 2023 voor Product Design voor zijn Q 32-32 D-snijplotter, het paradepaardje van de onlangs gelanceerde Q-Line.

De Q 32-32 D-snijplotter uit de nieuwe Q-Line van Zünd Systemtechnik, geflankeerd door de in- en uitvier van de BHS180.

De Red Dot Design Award is een internationaal gerenommeerde prijs voor hoogwaardig design. De nieuwe Q-Line generatie van Zünd is het resultaat van een geheel nieuw ontwerpconcept. De nauwkeurig gedimensioneerde dubbele productiebalken en tools bepalen de vorm en zorgen voor een uitgebalanceerde look. Glazen zijwanden omlijsten de krachtige machines. Geavanceerde technologie, zoals de volautomatische gereedschapswisselaar, is een integraal onderdeel van het ontwerp, Dit draagt bij aan het dynamische uiterlijk van de snijplotter. De bedieningselementen en het nieuwe bedieningspaneel zijn ingenieus geconfigureerd, ergonomisch en visueel aantrekkelijk, aldus de vakjury.

Verschillende criteria

De nieuwe Q-Line met BHS180 werd in april 2023 voor het eerst aan het publiek gepresenteerd (lees hier het artikel). Als klap op de vuurpijl van de marktintroductie is het product nu geprezen door de internationale vakjury voor de jaarlijkse Red Dot Design Award. De 43 onafhankelijke juryleden beoordelen individueel criteria zoals de mate van innovatie, ergonomisch comfort, productsilhouet, symbolische en emotionele waarde, kwaliteitsbewustzijn en de milieuaspecten van een product.

Deze combinatie van ontwerp en technologie maakt de machine de perfecte oplossing voor sterk geautomatiseerd en efficiënt digitaal snijden voor industriële toepassingen, aldus Zünd Systemtechnik. Het bedrijf is verheugd de prijs te hebben gewonnen en is er trots op dat haar snijsystemen zowel qua functionaliteit als design indruk hebben gemaakt op de jury.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.