Signnieuws

Een gigantische flamingo-installatie van 7 meter hoog van de Spaanse straatkunstenaar en ‘artivist’ Dulk wordt toegevoegd aan de vaste collectie van het Straat Museum in Amsterdam.

Dulk, Rondalla del Fang in Valencia.

De installatie wordt vanaf 13 oktober 2023 het pronkstuk van de expositie Urban Artivism, waarin aandacht wordt gevraagd voor klimaatverandering. In dit parcours door het museum zijn vijftien kunstwerken opgenomen van straatkunstenaars die zich inzetten om dit actuele thema te adresseren.

Reusachtige flamingo

Een deel van deze gigantische flamingo was eerder te zien in een tentoonstelling van Dulk in Valencia, onder de naam Rondalla del Fang, in 2021. Het kunstwerk verwijst naar het natuurpark Albufera, nabij het Spaanse Valencia, waar deze flamingo’s leven en bedreigd worden. Het werk nodigt de kijker uit om deel uit te maken van een denkbeeldige wereld vol energie en met een bijzondere gevoeligheid voor kleur. Via deze droomwereld met dieren en de natuur vertelt Dulk een persoonlijk, universeel verhaal. Vanaf 6 oktober is de kunstenaar met zijn team live aan het werk in het Straat Museum.

De expositie Urban Artivism is van 13 oktober 2023 tot en met 28 januari 2024 te zien in het Straat Museum op het NDSM-Plein 1 in Amsterdam.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.