Signnieuws

Restyle Groep Nederland (RGN) heeft in opdracht van ProRail een bijdrage geleverd aan de spoorwegveiligheid. Het betreft de productie en plaatsing van borden met de pakkende slogan: ‘wil je blijven leven wacht dan even'.

Met deze kreet worden verkeersdeelnemers er extra bewust van gemaakt dat het levensgevaarlijk is een overweg over te steken wanneer het licht op rood staat. De slogan is bedacht door een groep scholieren uit het Groningse Aadorp, naar aanleiding van een wedstrijd die ProRail in juni 2009 heeft uitgezet onder alle Nederlandse middelbare scholen. 

 

Van het winnende ontwerp zijn destijds een aantal borden geplaatst bij overwegen in onder andere Dordrecht, Alphen aan den Rijn en Almelo. Aan RGN is gevraagd om een voorstel te maken voor een landelijke actie, met als doel de borden met een aangepast ontwerp aan te bieden bij de gemeenten.

Populair
Het bord bleek een echte collectoritem, want daags na de plaatsing werden deze borden gestolen. Een antidiefstal beugel werd onderdeel van een complete set Wacht-Leven borden, aangeboden door ProRail.

Inmiddels zijn er 66 gemeenten die een bestelling hebben gedaan, waarvoor er 250 borden geleverd zijn en waarmee 125 overwegen in Nederland voorzien zijn van de borden.
Aangezien de borden zo succesvol zijn, vooral in het noorden en noordoosten van het land, overweegt ProRail zelfs een Friese versie uit te geven.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.