Signnieuws

Ricoh brengt de textielinkt PeractoJet op de markt van inktpionier Farbenpunkt. De samenwerking biedt OEM-klanten volgens Ricoh een sterk milieuvriendelijk alternatief in de digitale textielmarkt.

Ricoh brengt duurzame textielinkt op de markt van inktpionier Farbenpunkt.

De drijvende kracht achter deze samenwerking is het aanpakken van de milieu-impact van de wereldwijde textielproductie door iets te doen aan het gebruik van dye-inkten, zoals reactieve inkten in digitale en analoge processen.

Afval en uitstoot

Traditionele (kleurstof)behandeling van stoffen is goed voor 20 procent van het wereldwijde afvalwater. Tegelijkertijd vertegenwoordigt de modebranche 10 procent van de jaarlijkse wereldwijde koolstofuitstoot. Ricoh biedt nu naar eigen zeggen een milieuverantwoord alternatief voor digitale textielprinters door haar brede portfolio van printkoppen te koppelen aan de Peracto Technology van Farbenpunkt.

Minder water- en energieverbruik

De geoptimaliseerde combinatie is geschikt voor kleding- en interieurapplicaties. De oplossing levert volgens Ricoh besparingen van meer dan 90 procent op waterverbruik en afvalwater op en halveert het energieverbruik. Een ander pluspunt is dat er geen vluchtige organische stoffen (VOS) vrijkomen.

Eigenschappen

De combinatie maakt een vereenvoudigd productieproces voor digitale textielbedrukking mogelijk dat:

  • Voor- en nabehandelingsstappen met een hoog water- en energieverbruik overbodig maakt, waardoor tot wel 0,9 euro per m² kan worden bespaard.
  • Fixeert met warme lucht bij een relatief lage temperatuur van 140 tot 160 graden Celsius.
  • Zorgt voor een snelle fixatietijd van 2 tot 4 minuten.
  • Consistente en betrouwbare resultaten oplevert op synthetische, natuurlijke en gemengde vezels.
  • Voldoet aan alle industriële specificaties op het gebied van strenge kleurechtheidstests voor wassen, natte en droge wrijfechtheid, lichtechtheid en veroudering.
  • De textieldrukinkt is conform REACH en heeft een OEKO-TEX Eco-Passport.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.