Signnieuws

Uit onderzoek van Ricoh blijkt dat werknemers overtuigd zijn over de juiste vaardigheden te beschikken om succes te boeken in hun carrière. Hierbij verwachten ze hulp van hun werkgevers.

Het door Arup opgestelde Future of Work-rapport onderzoekt hoe technologie, in combinatie met samenwerking en duurzaamheid, bepalend zal zijn voor banen. Hoewel automatisering en technologie bepaalde banen zullen vervangen in de toekomst, blijkt uit onderzoek dat werknemers openstaan voor de potentiële voordelen van deze veranderingen. Zo is 46 procent van de respondenten optimistisch over de kansen die technologie creëert op het werk, 66% procent is enthousiast over de mogelijkheden om flexibeler en collaboratiever te werken. Meer dan de helft (56%) heeft er ook vertrouwen in over de nodige vaardigheden te beschikken om hun baan de komende tien jaar te behouden en carrière te maken.

Oplossingen

Organisaties implementeren steeds meer technologische oplossingen. Hierdoor krijgen werknemers de juiste tools en vaardigheden aangeboden waarmee ze hun loopbaan kunnen voortzetten. Meer dan de helft (66%) van de werknemers verwacht dat hun werkgever voorziet in tools en trainingen om zich te ontwikkelen in nieuwe rollen, naarmate de technologie vordert.

Werknemers verwachten dat hun werkgever de mogelijkheden van technologie benut om hen te ondersteunen en hun vaardigheden te vergroten.

Impact

Maurits Aalders, Marketing Director Ricoh Nederland: “Nooit eerder hadden nieuwe technologieën zo’n snelle impact op de markt. Bovendien lijkt de trend niet te keren. De evolutie heeft een positieve impact op de manier waarop we werken: arbeidsintensieve taken vervangen en tijd vrijmaken voor meer zinvol werk dat meer voldoening geeft. Op de huidige arbeidsmarkt werken jongere en oudere generaties nauw samen. Hierdoor verwachten zij logischerwijs dat hun werkgever de mogelijkheden van technologie benut om hen te ondersteunen en hun vaardigheden te vergroten.”

Lees hier het hele bericht.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.