Signnieuws

Roland DG breidt haar TrueVIS-range uit met maar liefst zes nieuwe modellen, zodat het totaal op tien komt. Aan de al bekende eco-solvent printers uit de TrueVIS-range, worden vijf UV-print & cut machines (MG- en de LG-series) toegevoegd en tevens de eerste resin-printer van Roland: de TrueVIS AP-640.

Nieuwe leden van de Roland TrueVIS-familie.

Deze lancering is de grootste productaankondiging van Roland DG tot nu toe. Reden om half januari alle Europese dealers en de vakpers naar Barcelona te halen om kennis te maken met het brede assortiment inkttechnologieën (eco-solvent-, UV- en harsinkten) dat nu rond één hardwareplatform voor rol-naar-rol printen kan worden geboden. Decor voor deze happening: Circuit de Barcelona-Catalunya, waar ook de Spaanse Formule 1 wordt verreden. Het linkje: Roland TrueVIS ondersteunt het BWT Alpine F1 Team op het gebied van visuele performance.

Eco-solvent

Kohei Tanabe, president en CEO van Roland DG, was persoonlijk aanwezig om deze uitbreiding  van de TrueVIS-familie wereldkundig te maken. In maart 2022 lanceerde Roland DG nog vier eco-solvent printers in deze serie (VG3-640/540 en SG3-540/300). Met de introductie van zes nieuwe modellen, die voortborduren op het toen geïntroduceerde platform, komt de totale ‘familie’ op tien leden waarmee Roland DG de markt wil opschudden.

Eco-solventprinters uit de VG3- en SG3-serie die Roland DG al in 2022 presenteerde.

UV-printers

Met de hoogproductieve LG-serie (LG-640/540/300) en de multifunctionele MG-serie (MG-640/300) voegt het nu UV-print & snijtechnologie toe aan deze range. Deze ledUV-printers kunnen worden uitgerust met acht verschillende kleuren EUV5-inkten (CMYK plus oranje en rood voor een nog groter kleurbereik) inclusief witte inkt en glansvernis. Ook een primer behoort tot de mogelijkheden. De LG-serie, met twee versprongen (staggered) printkoppen en geïntegreerd inktverwarmingssysteem, gaat tot een resolutie van maximaal 1.200 dpi en print in high speed modus 21,3 vierkante meter per uur. De MG-serie (in feite de opvolger van de VersaUV LEC2-serie), biedt dezelfde functionaliteiten als de LG-serie, maar is aantrekkelijker geprijsd. Deze machine print in high speed modus minimaal 11,3 vierkante meter per uur en is compatibel met de aanschuiftafel ET-30/64 voor halfstijve substraten en de tension bar TB-30 om heel dunne, flexibele verpakkingsmaterialen op spanning te houden.

Resin-printer

Als klap op de vuurpijl komt de Japanse printerfabrikant nu ook met haar eerste resin-inkjetprinter, de AP-640, waarbij AP staat voor Aqueous Printing. Voor deze printer is een nieuwe TA-harsinkt op waterbasis ontwikkeld (Greenguard Gold gecertificeerd), leverbaar in 750 ml inktzakken die in cassettes worden geplaatst. Deze inkten zijn geurloos, vrijwel direct droog en worden ondersteund door de True Rich Colour 3-functie. Deze inkjetprinter is uitgerust met twee staggered piëzo printkoppen met variabele druppelgrootte. Eén printkop is gereserveerd voor de optimizer, de andere voor de CMYK-kleuren en ze hebben ook gescheiden cleaningstations. Dankzij de optimizer, die voorkomt dat de druppels uitvloeien, kan met een snelheid tot 23 vierkante meter per uur worden geprint op een brede range aan gecoate en ongecoate materialen, waaronder ook pvc-vrije media.

De TrueVIS AP-640, de eerste resin-inkjetprinter van Roland DG, in actie.

Voor elke toepassing

Samen met de vier eco-solvent modellen die reeds in 2022 zijn gelanceerd, komt de totale TrueVIS-printerfamilie daarmee dus op tien inkjetmachines. Het TrueVIS-assortiment biedt, volgens Kevin Shigenoya, vice-president Digital Printing van Roland DG Corporation, een ongeëvenaard breed aanbod in elk technologiesegment. “Hiermee kunnen we voor elke toepassing of kwaliteitsverwachting de juiste printer leveren.”

Productwizard

UV, eco-solvent of resin? Om het kiezen van de juiste printer voor de toepassing(en) te vereenvoudigen, lanceert Roland DG de TrueVIS-productwizard. Een hulpmiddel waarmee klanten hun ideale TrueVIS-product kunnen vinden. Op basis van de behoefte en gestelde criteria worden producten uit de TrueVIS-familie gewikt en gewogen, waarna het ‘best passende’ model wordt aanbevolen, met daarnaast mogelijke alternatieven.

In Sign+ Magazine nummer 2-2023 een uitgebreid verhaal over de presentatie in Barcelona. Hieronder een korte beeldimpressie.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.