Signnieuws

Roland DG lanceert de nieuwe Soljet EJ-640, een grootformaat inktjetprinter ontwikkeld voor de productie van grote volumes kwaliteitsprints.

Daarom is de printer uitgerust met twee printkoppen in ‘staggered’ (geschrankte) opstelling en een ingebouwd drievoudig verwarmingssysteem. Het toestel heeft een stabiele bouw en gebruikt inktcassettes van 1 liter (verkrijgbaar in configuraties met 4 of 7 kleuren).

_Products_EJ-640_Images_EJ-640_left_media_samplekopie

De Soljet EJ-640 wordt voor het eerst voorgesteld op Viscom Düsseldorf (hal 8B, stand H40-50).

Nieuwe EJ-inkt

Roland DG heeft ook nieuwe EJ-inkt ontwikkeld die de gebruikskosten, naar eigen zeggen, op een spectaculaire manier terugdringt. De nieuwe Roland VersaWorks Dual RIP-software kan zowel met pdf- als met PostScript-bestanden overweg – en werkt perfect met bestanden waarin transparanties gebruikt worden.

Concurrentiestrijd

Yuko Maeda, President van de divisie digitaal printen en marktontwikkeling bij Roland DG: “Op de sign-markt woedt een hevige concurrentiestrijd door de populariteit van grootformaat inktjetprinters en de toenemende vraag naar snelle leveringen van grote hoeveelheden prints en lage bedrijfskosten. De nieuwe EJ-640 speelt hier perfect op in en staat garant voor een uitstekende productiviteit en kwaliteit tegen lage inktkosten.”

Grote volumes

“Bij de ontwikkeling van het nieuwe model ging extra aandacht naar de behoeften van producenten van grote volumes. Een stevige as houdt zware rollen stevig op hun plaats en een nieuw doorvoersysteem zorgt ervoor dat het materiaal op een vlotte manier door de printer naar het oprolsysteem gaat. Intussen voorkomen de krachtige verwarmingseenheid en blazer dat de inkt uitloopt tijdens het oprollen. In de CMYK vierkleurenmodus kan voor elke kleur tot 2 liter inkt worden geladen.”

“Dankzij het Roland Ink Switching System is het ook mogelijk om de hele nacht door te printen, zonder dat men zich zorgen hoeft te maken of er voldoende inkt zal zijn. Wanneer de eerste inktcassette leeg raakt, begint de tweede cassette automatisch inkt toe te voeren. Dankzij het Roland OnSupport-systeem is het bovendien nog eenvoudiger om deze printer alleen zijn gang te laten gaan. Het systeem stuurt een e-mail naar een smartphone, tablet of computer zodra een taak klaar is of wanneer de inkt op raakt.”

Naast de configuratie met tweemaal CMYK kan de klant ook kiezen voor een inktconfiguratie met 7 kleuren: CMYK plus licht cyaan (Lc), licht magenta (Lm) en licht zwart (Lk).

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.