Signnieuws

Roland DG lanceert op Viscom Düsseldorf zijn nieuwe Texart XT-640-printer voor de textielprintsector. De XT-640 is een sublimatieprinter die specifiek is ontworpen om kleurrijke fashion en sportkledij te vervaardigen.

De XT-640 is voorzien van twee printkoppen voor supersnelle prestaties, met een werkbare printsnelheid van 41 m2/u. De structuur van de rail en het frame is versterkt om zelfs de kleinste details te kunnen printen, dankzij een uiterst nauwkeurige plaatsing van de inktdruppels. Het nieuwe, handigere mediadoorvoersysteem vooraan en achteraan de printer zorgt voor een gelijkmatige spanning en voorkomt dat het materiaal scheeftrekt, aldus de fabrikant.XT-640_Right_Take-up_System_Sample (Large)

Kleurenspectrum

De Texart-inkt is geoptimaliseerd voor textielprint en levert felle, levendige kleuren en diepe, rijke zwarttinten. De oranje en violetinkten verbreden het kleurenspectrum en zorgen voor uitzonderlijke rode, oranje, diepblauwe en paarse tinten. Licht cyaan en licht magenta staan dan weer garant voor subtiele schakeringen, prachtige huidtonen en indrukwekkende details.

De ErgoSoft Roland Edition RIP-software, die ErgoSoft (de grootste leverancier van RIP’s in de textielprintsector) speciaal voor Roland DG heeft ontwikkeld, is ook verkrijgbaar met de XT-640.

Fashion en sportkleding

Volgens Yuko Maeda, hoofd van de afdeling Marktontwikkeling digitaal printen bij Roland DG, komt de XT-640 met zijn uitstekende prestaties en printkwaliteit tegemoet aan de behoeften van professionele fabrikanten van fashion en sportkledij. “In oktober 2014 lanceerde Roland DG de RT-640 als eerste product in het Texart-gamma”, vertelt ze. “Met de RT-640 hadden we een brede waaier van toepassingen op het gebied van textieldecoratie voor ogen. Denk maar aan sportkledij, fashion, soft signage – zoals polyester banners en vlaggen – gordijnen en andere interieurartikelen, promotiemateriaal en gepersonaliseerde geschenken. Sinds de lancering van de RT-640 hebben we gemerkt dat er vraag is naar de productie van fashion en sportkledij in grotere volumes. We hebben de XT-640 dan ook ontwikkeld als antwoord op deze vraag.”

Sublimatie transferprinten

Over het marktpotentieel wil Maeda het volgende kwijt: “In de modesector gaan trends steeds minder lang mee, zoals ook blijkt uit ‘fast fashion’ en de vraag naar gepersonaliseerde artikelen die individuele voorkeuren en levenswijzen weerspiegelen. Binnen die trends is er steeds meer vraag naar digitale printers die snel een eenmalige, kleinschalige partij kunnen leveren. Ook op het gebied van sportkledij hebben bijzonder functionele polyestermaterialen, die bijvoorbeeld zweet absorberen, snel drogen of droog aanvoelen, aan populariteit gewonnen. Daardoor komt de nadruk steeds meer te liggen op sublimatie-transferprinters die gelijktijdig designs en logo’s kunnen printen zonder storende naden die ontstaan wanneer de stof na het printen aan elkaar genaaid moeten worden.”

Oeko-Tex Standard 100

Roland DG behaalde voor de XT-640 de Oeko-Tex Standard 100, productklasse I-certificering. Die garandeert dat textielartikelen die met de XT-640 bedrukt worden met Texart-inkt, veilig zijn voor gebruik. “We willen bedrijven in de printsector niet alleen een hoge productiviteit en uitstekende printkwaliteit leveren. We willen ook een echte meerwaarde betekenen, bijvoorbeeld wat de veiligheids- en milieuaspecten betreft”, vertelt Maeda.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.