Signnieuws

Roland DG lanceert de VersaUV LEC2-300 30″ (762 mm) UV-printer/snijplotter. Volgens de fabrikant het perfecte apparaat voor de on-demand productie van speciaal ontworpen labels en prototypes van verpakkingen. Maar de LEC2-300 kan ook worden gebruikt voor op maat gemaakte POS en signage.

De VersaUV LEC2-300 30″ (762 mm) UV-printer/snijplotter.

Volgens Kohei Tanabe, voorzitter van de Roland DG Digital Printing Business Division, zijn printers uit de LEC-serie bij uitstek geschikt voor de creatie van unieke speciale effecten door het gebruik van UV-inkt en het on demand contoursnijden van geprinte afbeeldingen. “Sinds de introductie in 2008 is onze LEC-serie door een breed scala aan printbedrijven gebruikt voor talloze toepassingen, waaronder het bedrukken van zelfklevende stickers, labels en etiketten, novelty merchandise en designprototypes. De nieuw uitgebrachte LEC2-300 bouwt voort op de beste eigenschappen van de serie. Daardoor maakt hij het zowel gemakkelijk als economisch verantwoord om prints met een hoge toegevoegde waarde te produceren in kleine oplages of zelfs slechts één enkel exemplaar. Als nieuwste model in de serie beschikt de LEC2-300 over krachtige kenmerken, waaronder een nieuw ontwikkelde printkop en ledlampen, en een groot aantal bijgewerkte functies voor een nog hogere printkwaliteit in een compact en stijlvol ontwerp.”

Scala aan media

De UV-inkt van de LEC2-300 is speciaal samengesteld om zich aan het oppervlak van een materiaal te hechten. Daardoor is printen mogelijk op een breed scala aan media, gaande van zelfklevende vellen voor stickers en etiketten tot PET- of PVC-gebaseerde substraten, en zelfs op textiel, dun papier, canvas, zeildoeken, dekzeilen, en meer. Naast CMYK-inkt kan de LEC2-300 worden uitgerust met heldere (gloss) en witte inktconfiguraties voor hoogwaardige afdrukken, inclusief full-colour prints met matte of glanzende afwerkingen, gesimuleerd reliëf en andere unieke textuureffecten. De dichtheid van de witte inkt is met 40% verhoogd ten opzichte van het vorige model om een veel hogere opaciteit en dekking te bieden.

Mutiple Print-functie

De contoursnijfunctie is verder verbeterd, aldus Roland, om geprinte afbeeldingen met grote precisie in elke vorm uit te snijden. Het geautomatiseerde proces elimineert de noodzaak voor het maken van stansvormen voor het snijden van zelfklevende stickers, labels en etiketten. Een perforatie-snijfunctie (Perf-Cut) maakt het mogelijk om zoveel etiketten te printen als nodig zijn en vervolgens eenvoudig het rugpapier te verwijderen en het etiket op zijn plek te kleven. In combinatie met de nieuwe Mutiple Print-functie en een nieuw precisiesysteem voor het media-transport, kunnen grote volumes efficiënt en zonder bediening door een operator worden geprint.

De LEC2-300 was voor het eerst te aanschouwen op Labelexpo Europe in Brussel en C!Print in Madrid.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.