Signnieuws

Roland DG heeft de VersaUV LEF2-300 benchtop UV-vlakbedprinter gelanceerd. Ideaal te combineren met de tevens aangekondigde LV-serie lasergraveermachines.

De LEF2-300 is het nieuwste model in de populaire serie van LEF2 benchtop UV-printers van Roland DG. Het biedt dezelfde kwaliteit en ultra-realistische graphics als de onlangs gelanceerde LEF2-200, terwijl hij 1,5 keer het printoppervlak en de printsnelheid levert. De nieuwe LEF2-300 biedt, volgens Roland DG, daarbovenop nog een aantal interessante verbeteringen die het gebruiksgemak en de efficiëntie verder verhogen voor on-demand volumeproductie.

VersaUV LEF2-300 benchtop UV-vlakbedprinter.

Toepassingen benchtop UV-printers

Roland DG stelt dat de LEF2-300 is ideaal voor producenten van promotioneel drukwerk, retailers, zeef- en tampondrukkerijen, signalisatiebedrijven, productiebedrijven, industriële bedrijven en ontwerpers. Deze UV-vlakbedprinter kan immers printen op vrijwel elk oppervlak en op een groot aantal kant-en-klare producten, die daardoor veranderen in gepersonaliseerde artikelen met een aantrekkelijke winstmarge. De typische toepassingen variëren van op maat gemaakte promotieartikelen, geschenken, souvenirs, schrijfwaren, elektronica, awards, borden, verpakkingen en industriële artikelen tot prototypes.

Dankzij de lage temperatuur UV-LED-lampen van de LEF2-300 wordt de speciale inkt onmiddellijk op het oppervlak van de media uitgehard. Hierdoor kan een groot aantal harde en zachte materialen (waaronder PVC, kunststof, canvas, hout, leer, stof en meer) met foto’s, afbeeldingen en gedetailleerde teksten worden bedrukt. Transparante kleurloze inkt zorgt voor een eersteklas matte of glanzende afwerking, die in meerdere lagen kan worden aangebracht voor een gesimuleerd reliëfeffect en verbluffend realistische texturen. Het 770 (B) x 330 (D) x 100 (H) mm printoppervlak van de LEF2-300, in combinatie met zijn vier printkoppen en twee UV-lampen, zorgt voor verbeterde productiviteit.

Combinatie Roland LV-serie lasergraveermachines

Gebruikers kunnen hun potentiële rendement nog verder verhogen door de nieuwe VersaUV LEF2-300 te combineren met een Roland LV-serie lasergraveermachine. Recent zijn de 29″ (736 mm) LV-290 en 18″ (457 mm) LV-180 in Europa gelanceerd. Deze lasergraveermachines zijn geschikt voor de creatie van hoogwaardige artikelen, zoals gepersonaliseerde geschenken en awards, of acryl displays met aantrekkelijke graphics.

De machines maken gebruik van een contactloze CO2-laser om complexe vormen en teksten scherpgesneden en met hoge snelheid te graveren in kunststof, hout, leer, papier, kurk en nog veel meer.

Anders dan bij conventionele digitale graveermachines hebben de snijoppervlakken van de LV schone en zuivere randen zonder bramen. Nabewerking wordt hierdoor overbodig.

Door de capaciteiten van de LV-serie te combineren met die van een printer uit de LEF/LEF2-serie kunnen gebruikers exclusieve en hoogwaardige voorwerpen creëren.

Door de capaciteiten van de LV-serie te combineren met die van een printer uit de LEF/LEF2-serie kunnen gebruikers exclusieve en hoogwaardige voorwerpen creëren. Denk hierbij aan gepersonaliseerde geschenkartikelen, prijzen of acryl displays met aantrekkelijke graphics.

Ook het snijden van kunststofvormen, die vaak nodig zijn om een gewenst aantal voorwerpen eenvoudig met UV-technologie te bedrukken, is met de LV-serie snel gebeurd. Voor het uiterst nauwkeurig contoursnijden van UV-geprinte afbeeldingen is de LV-290 standaard voorzien van een CCD-camera die de correcte positionering van het materiaal controleert.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.