Signnieuws

Het Amerikaanse SAi, leverancier van software voor de signmaking en digitaaldruk, gaat samenwerken met de beroemde Britse Universiteit van Oxford.

SAi-software

Samen gaan ze op zoek naar een mogelijkheid om kunstmatige intelligentie – oftewel artificial intelligence – in de software voor de signindustrie te implementeren. In de eerste fase van het driejarige onderzoek zullen onderzoekers van de afdeling ingenieurswetenschappen van de Universiteit van Oxford bekijken of er gemeenschappelijke trends zijn in het gedrag van de ontwerpers. Als er duidelijke patronen naar voren komen, kan er mogelijk software ontwikkeld worden die grootformaatprinters en sign & display-bedrijven helpt bij het ontwerpen van bewegwijzering.

Potentieel

“We zijn erg enthousiast over het potentieel van dit artificial intelligence-onderzoek omdat het een stap is om nieuwe technologieën naar de sign-industrie te brengen. We proberen de grenzen van innovatie te verleggen door hulpmiddelen te ontwikkelen die het leven van onze klanten gemakkelijker maken”, zegt Gudrun Bonte, vicepresident product management bij SAi. “Bedrijven worden vaak gehinderd door de tijdrovende ontwerpfase, met zeer weinig van de kosten die aan hun klanten worden doorberekend. Met kunstmatige intelligentie kunnen printproviders, signshops en mogelijk ook ontwerpers profiteren.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.