Signnieuws

Salon aan de Eem

Van 23 tot en met 25 juni wordt in Amersfoort het business-to-business-zomerevenement Salon aan de Eem georganiseerd. Gericht op toegepast design.

Salon aan de Eem is een nieuw evenement. De organisatoren hebben zich laten inspireren door de beroemde Salone di Mobile in Milaan. Een combinatie van een formele beurs en een markt op straat, waar creatieven zich op originele en tot de verbeelding sprekende manieren presenteren.

Stimulans
Met de Salon aan de Eem wil de organisator, Amersfoort Creatieve Stad, design en economie met elkaar verbinden. In Amersfoort Creatieve Stad werken organisaties samen als de gemeente Amersfoort, provincie Utrecht, de Taskforce Innovatie en de Kamer van Koophandel. Doel is het stimuleren van het ondernemersklimaat voor creatieve en innoverende bedrijven.

PechaKucha
Salon aan de Eem start op donderdag 23 juni met het Congres Design en Marketing 2011, met sprekers op het vlak van branding en packaging. De eerste Salon-dag wordt afgesloten met de – inmiddels – vierde PechaKuchaNight. Op een PechaKucha (Japans voor geroezemoes) avond presenteren creatieven, ontwerpers, marketeers of uitvinders in 20 dia's maal 20 seconden een nieuw idee. Het thema is dit keer ‘toegepast design'.

Gemaakt in Amersfoort
Op vrijdag 24 juni is de presentatie van het boek ‘Gemaakt in Amersfoort'. JCI Eemland organiseert een toernooi met Chinese drakenbootraces. Om design toegankelijk te maken voor een breed publiek is vrijdag 24 juni ook ‘publieksdag' en vinden workshops plaats voor niet-professionele doelgroepen. De zaterdag, 25 juni, staat in het teken van de Dag van de Architectuur. Op verschillende plaatsen in Amersfoort vinden rondleidingen, filmvertoningen en lezingen plaats. Kijk hier voor het volledige programma van deze zaterdag.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.