Signnieuws

CGS en X-Rite zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van Pantone kleuren, waardoor grafici en printers directe toegang hebben tot alle Pantone kleuren via de ORIS Color Tuner//Web en ORIS Flex Pack//Web software.

Alle Pantone bibliotheken kunnen met één click worden gedownload vanuit de PantoneLive cloud database. De PantoneLive interface is vooral interessant voor merkeigenaren die op Pantone gebaseerde huisstijlkleuren gebruiken en in het productieproces samenwerken met andere partijen. Kleurdefinities, zoals spectrale data en kleurspecificaties, kunnen dan veilig en betrouwbaar door de totale productieketen worden gecommuniceerd.

Gecertificeerde kleurproeven

Met de ORIS Color Tuner//Web software RIP van CGS, in combinatie met een Epson SureColor fotoprinter, beschikt de gebruiker over een hoogwaardig kleurproefsysteem. Daarmee kunnen heel eenvoudig ISO- gecertificeerde kleurproeven gemaakt worden, die aan de laatste normen voldoen.

Verpakking mock-ups

Realistische verpakking mock-ups – met inachtneming van merkkleuren – kunnen worden gemaakt met de ORIS Flex Pack//Web software RIP van CGS, in combinatie met een Roland eco-solventprinter. Bijvoorbeeld samples voor : flexibele en kartonnen verpakkingen, metalen, krimpfolie en labelverpakkingen.

Merkkleuren

Met dit centrale – cloud gebaseerde – ecosysteem zijn merkkleuren digitaal toegankelijk voor merkeigenaren, designers, lithografen en drukkers/printers. Hierdoor wordt gewaarborgd dat alle spelers in de productieketen gebruikmaken van dezelfde kleurspecificaties, waar zij zich ook ter wereld bevinden. De PantoneLive bibliotheek bevat kleurspecificaties voor diverse oppervlakten en substraten.

Het gebruik van PantoneLive verkleint de kans op fouten in het productieproces aanzienlijk. Dit zorgt voor een beter rendement en verkleint de carbon footprint van de totale productieketen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.