Signnieuws

De gemeente Rotterdam werkt samen met Canon in het onderzoeken van digitale oplossingen om stedelijke vraagstukken aan te pakken.

In het Digitaal Experimenteer Centrum van de gemeente wordt geïnventariseerd of deze oplossingen mogelijk kunnen worden ingezet om werkprocessen op afdelingen efficiënter in te richten en de dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren. Canon krijgt de mogelijkheid om te onderzoeken in hoeverre haar technologische oplossingen hieraan een bijdrage kunnen leveren.

Virtual Reality

Mark Vermeer, directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek van de gemeente Rotterdam, en Wilco Verheij (rechts), Director Industrial & Production Solutions van Canon, ondertekenden een overeenkomst.

De gemeente Rotterdam en Canon werken al jarenlang met elkaar samen. Zo is Canon al ruim 30 jaar leverancier van zowel de klein- als grootformaat printers en informatiemanagement-oplossingen van de gemeente.

Ook voor het Digitaal Experimenteer Centrum heeft Canon inmiddels een aantal innovatieve oplossingen geïntroduceerd. Zo realiseerde zij met een partner een 180 graden-projectie waarbij op de wanden van een ruimte levensechte beelden worden geprojecteerd met behulp van Virtual Reality. Deze vorm van projectie wordt onder meer ingezet om gemeentelijke projecten virtueel te presenteren voor zowel zakelijke als technische doeleinden, bijvoorbeeld om bezoekers de nieuwe Coolsingel te laten beleven door er virtueel ‘doorheen te lopen’.\

Visualisatie

Ook biedt deze technologie de mogelijkheid om 180 graden-projectie en big data met elkaar te combineren: door stedelijke data uit verschillende bronnen over elkaar te leggen, te visualiseren en de besluitvorming hierop af te stemmen. Verder leverde Canon verschillende Smart Board-oplossingen waarmee visuele samenwerking én samenwerking op afstand wordt ondersteund.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.