Signnieuws

Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) en OneVision Software werken samen om een soepele end-to- end-workflow rond de Kongsberg-snijtafdels te realiseren. Dit levert consistente gegevens op en een nog grotere efficiëntie op het gebied van digitale afwerking.

“Elke signmaker wil dat zijn tafel zo min mogelijk uitvaltijd heeft”, zegt Koen Van Reybroeck, product manager bij Kongsberg PCS. “Ze willen ook elke keer, ongeacht wie de machine bedient, kwalitatieve eindproducten hebben. De sleutel om dit te bereiken, is consistentie in de gegevens die naar de machine worden verzonden en standaardisatie op basis van de geproduceerde materialen. Om de beste prestaties uit onze i-cut Production Console (iPC) en de snijtafel te halen, wil de gebruiker extra metadata meesturen met het gesneden bestand. Bijvoorbeeld de naam van een substraat dat gebruikt gaat worden voor de productie van de job. Door ons op het materiaal te concentreren, kunnen we vervolgens standaardiseren en optimaliseren, waarbij we automatisch gereedschappen en instellingen toepassen die het beste snijresultaat geven. We noemen dit onze ‘Material is Key’-manier van werken, waarbij we zorgen voor een consistente invoerkwaliteit van bestanden, correcte materiaal- en tooling-presets en volledige onbemande machineproductie.”

Automatische controle

Door de beproefde automatiseringsoplossingen van OneVision Software te integreren met Kongsberg PCS-snijsystemen is dit nu mogelijk, aldus Sacha-Vittorio Paolucci, business development manager bij OneVision. “De OneVision-software kan eenvoudig worden geïntegreerd om alle productiestappen van invoer tot afwerking te automatiseren en te standaardiseren. Met de slimme verbinding met de Kongsberg-snijtafel worden print- en snijbestanden automatisch gecontroleerd en geoptimaliseerd.”

QR-streepjescode

Met de Kongsberg-specifieke uitvoerformaten en de integratie van de Connect to Kongsberg-module kunnen OneVision-gebruikers nu automatisch bestanden naar iPC pushen en ze op een consistente manier importeren in de snijtafels. Dit stelt een operator ook in staat om volledige, onbeheerde productie uit te voeren. Met de softwareoplossing van OneVision kunnen streepjescodes (QR) automatisch aan het afdrukbestand worden toegevoegd, wat het productieproces helpt versnellen, aangezien iPC vervolgens de verschillende taken automatisch op de tafel kan laden, voorbereiden en starten, of het nu gaat om productie op rol of vellen.

“Deze slimme workflow biedt standaardisatie in iPC op basis van materiaal- en gereedschapsvoorinstellingen, waardoor een consistente snijkwaliteit wordt geleverd, onafhankelijk van de ervaring van de operator, en een zuinigere productie voor printserviceproviders”, aldus Van Reybroeck.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.