Signnieuws

‘Schermzicht', zo heet het project dat is bedacht door beeldend kunstenaar Claire Felicie. Langs de binnenring van de A10 West zijn 44 levensgrote foto's aangebracht op de geluidsschermen. Het project is in samenwerking met Rijkswaterstaat gerealiseerd.

Felicie heeft door haar gemaakte foto's gebruikt die een doorkijkje geven op de buurt die achter de schermen ligt. Dat omvat globaal de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart en Bos en Lommer. Vandaar de naam Schermzicht; geluidsschermen als kunstdrager én als doorkijkje. Het digitale printwerk, het lamineren en de montage zijn uitgevoerd door Rocka Reprografie uit Rotterdam. In totaal is 1200 vierkante meter geluidswal voorzien van dit fotografisch kunstwerk. ANWB hoofddirecteur Guido van Woerkom zal op vrijdag 19 juni de officiële onthulling verrichten.

Collageachtig
Claire Felicie maakte voor Schermzicht twee collageachtige series: een ‘groene' en een ‘eco' serie. De groene serie bestaat uit parkbeelden, afgewisseld met een opspringend kind, en de eco serie laat een tram zien die in ‘stukken' door de nachtelijke wijk rijdt. Het project focust hiermee op het grote belang van groen en openbaar vervoer voor een leefbare stad. Bovendien verfraaien de foto's de lelijke, met graffiti volgekladde geluidsschermen. De automobilisten en hun passagiers wordt met ‘Schermzicht' een zonnig en optimistisch panorama aangeboden, dat hen het monotone asfalt even zal doen vergeten, aldus de kunstenares.

Opengebroken
Claire: "De schermen op de A10 West geven een besloten gevoel. Ik heb een deel van die schermen als het ware opengebroken en een stukje uitzicht teruggeven aan de automobilist. Een uitzicht, niet op de welbekende drukte van de bewoners van de wijk, maar op verrassend lege zomerse parken en sprookjesachtig- verlichte pleinen en straten. Een uitzicht waar je hart even van opspringt; net zoals het kind op de foto's."

Het project is mede tot stand gekomen door middel van bijdragen van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het ANWB Fonds, en de stadsdelen Slotervaart en Bos en Lommer.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.