Signnieuws

Screen Products Benelux verhuist binnenkort naar een nieuwe locatie in Wormerveer. De distributeur voor de sign- en zeefdrukbranche betrekt ruimtes in hetzelfde pand als Vink VTS, maar blijft opereren als een zelfstandig bedrijf.

De verhuizing van Badhoevedorp naar Wormerveer zal in fases worden gerealiseerd, vertelt Reidar van der Kolk, algemeen directeur van Screen Products Benelux. “Daardoor blijven wij goed bereikbaar. Vanaf 5 januari 2020 is iedereen van harte welkom op ons nieuwe adres. Wel graag je van te voren even aanmelden. In het voorjaar van 2020 zijn er open dagen gepland.”

Screen Products vestigt zich op Industrieweg 38, 1521 NE Wormerveer.

Zelfstandig bedrijf

Screen Products vestigt zich op Industrieweg 38, 1521 NE Wormerveer. Exact hetzelfde adres als totaalleverancier Vink – Visual Technology Solutions (VTS). “We huren onder bij Vink VTS, maar blijven zelfstandig opereren”, stelt Van der Kolk met klem. “Omdat we onder één dak zitten, zijn de lijntjes natuurlijk wel kort. Wie naar onze programma’s kijkt, ziet dat we elkaar op verschillende onderdelen mooi aanvullen. Samenwerking en versterking als het gaat om het aanbod qua printers en media ligt voor de hand.”

Printeraanbod

Zo biedt Vink VTS afwerkingsmachines van Summa en printsystemen van Mutoh en Efi. Screen Products heeft al sinds jaar en dag printers van Roland, Epson, Ricoh en Oki in het programma. Met name op het gebied van DTG-printen timmert Screen Products, die zijn ‘roots’ heeft in de zeefdrukwereld, behoorlijk aan de weg. Textieldruk, direct of via een transfer in zowel zeefdruk als digitaal printen, is een van de specialismen van het bedrijf. Vink VTS heeft als totaalleverancier een breed pakket media in het programma, zowel op de rol als plaatmaterialen (kunststof, aluminium composiet, HPL en foamboard).

Chris Klok, Profit Center Manager van Vink VTS, bevestigt: “Wij werken al jaren samen met Screen Products Benelux. Wel vaker verwijzen wij door naar een andere distributeur, waarvan we geen last hebben als medialeverancier, als wij een bepaalde printoplossing niet zelf in huis hebben. Wat dat betreft is er niks nieuws onder de zon.”

Eigen showroom

“Op onze nieuwe locatie beschikken we over kantoren en een ruime eigen showroom met de nieuwste apparatuur voor demonstraties en trainingen”, vervolgt Van der Kolk. Ook krijgt Screen Products meer opslag doordat het in Wormerveer de beschikking heeft over een groter en efficiënter magazijn. Volgens de distributeur hard nodig, omdat de verkoop van apparatuur en verbruiksmaterialen blijft groeien en men in Badhoevedorp geen kant meer op kon.

Technische dienst

Van der Kolk stelt dat de technische dienst voorlopig blijft opereren vanuit Badhoevedorp. “Onze technische dienst houdt een depot voor onderdelen op onze oude locatie in de Jan van Gentstraat in Badhoevedorp omdat dit adres zeer centraal is gelegen voor de monteurs.”

Meer over de ontwikkelingen in Wormerveer in het januarinummer van Sign+ Magazine.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.