Signnieuws

Sentec International, een toonaangevende leverancier van groot formaat printmedia,  heeft een overeenkomst gesloten met Xanita voor de exclusieve continentale Europese distributierechten.

Xanita is een milieuvriendelijk, dubbelzijdig te bedrukken plaatmateriaal, welk duurzaam is vervaardigd door gebruik te maken van gerecycled papier en karton. De kern van het product is gemaakt van 100% post-consumer kraft- en suikerriet afval, en is daarom volledig recyclebaar via de normale papierafval stroom.

Xanita is VOC-vrij, 100% opnieuw als pulp te gebruiken, 75% lichter dan MDF en aanzienlijk sterker dan visueel vergelijkbare honingraat plaatmaterialen. Xanita werkt met vrijwel alle bekende digitale vlakbed printers, hybride printers en CNC-snijmachines en is onder andere te gebruiken voor toepassingen als winkeldisplays, beursstands en andere presentatiesystemen.

Duurzame printmedia

De toevoeging van het Xanita assortiment versterkt de positie van Sentec International als leverancier van duurzame printmedia, als alternatief voor niet-recyclebare materialen zoals kunststof. Xanita voldoet daarbij aan de groeiende vraag vanuit de markt naar duurzame en robuuste plaatmaterialen. Een snelgroeiend segment in onze branche.

Praktisch en functioneel

Naast de milieu-aspecten is Xanita een erg praktisch, functioneel en veel sterker alternatief dan de traditionele honingraatplaten en MDF, aldus Sentec. Xanita zorgt daarmee voor de perfecte balans tussen premium kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

Guus Richter, Managing Director van Sentec International: “Met de toevoeging van Xanita ontstaat er naast de milieuvriendelijke producten van Neenah, een extra mogelijkheid om onze klanten op weg te helpen naar het gebruik van recyclebare materialen. Helemaal nu wij op een keerpunt zijn beland in de markt.”

Extra services van Xanita

Naast het productaanbod van Xanita, biedt deze producent verschillende extra diensten aan die een toegevoegde waarde bieden voor printbedrijven om snel en efficiënt met Xanita te kunnen werken. 

Deze extra diensten omvatten:

  • Xanita Training Academy – Een gratis online trainingshulpmiddel dat de basis biedt voor het werken met Xanita.
  • Gratis snijbestanden – Een e-commerce winkel met een uitgebreide bibliotheek met populaire ontwerpen. Bij aankoop van een complete set, ontvang je 5 snijbestanden gratis.
  • Xanita-ontwerp ondersteuning – voor printers die niet over een eigen ontwerp studio beschikken, biedt Xanita uitgebreide assistentie voor ontwerpen tegen een nominale vergoeding.

Op de Fespa Global Print Expo 2019 in München toont Sentec de Xanita producten in Hal B6 – stand A11.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.