Signnieuws

SI’BON wijst de bij de brancheorganisatie aangesloten bedrijven op het feit dat sinds september organisaties verplicht zijn eigenaren of personen met zeggenschap in te schrijven in het UBO-register.

Meer dan 1,5 miljoen organisaties moeten hun UBO’s inschrijven in het UBO-register. 

Die bedrijven – zoals bv’s, nv’s, stichtingen en verenigingen – hebben hiervoor de tijd tot 27 maart 2022. Het doel van het UBO-register is om iedereen inzage te geven in wie de persoon is achter een vennootschap of andere aangewezen entiteit.

Invoering

De plicht tot invoering van een UBO-register komt voort uit de Europese vierde anti-witwasrichtlijn. Daarin is geregeld dat alle EU-landen een register invoeren, waarin alle uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s) van bepaalde juridische organisaties worden vastgelegd. Het is bedacht om allerlei constructies voor belastingontduiking te voorkomen.

KVK

Eenmanszaken en beursgenoteerde besloten en naamloze vennootschappen zijn uitgezonderd van de meldingsplicht. De organisaties met een registratieplicht moeten vóór 27 maart 2022 bij de Kamer van Koophandel een aantal gegevens over hun UBO(‘s) aanleveren. Iedereen die dat wil, kan bij de KvK het UBO-register raadplegen. Dat kost 2,50 euro. Degene die het uittreksel UBO-register inziet, moet zich wel eerst registreren.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.