Signnieuws

SI’BON roept bij haar aangesloten signbedrijven op om afgeschreven pvc-bannermaterialen aan te melden. Er is minimaal tien ton van dit ‘afval’ nodig om tests te kunnen doen bij een recyclingbedrijf.

Ook de signsector zal moeten investeren in een milieuvriendelijke verwerking van producten, aldus SI’BON. De juiste keuzes maken, ontwikkelen van nieuwe producten en optimaal recyclen zijn daar onderdelen van. Voor een deel van de materialen is het echter lastig om deze te recyclen. Spandoeken van pvc zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze doeken worden meestal bij het restafval gedeponeerd en vervolgens verbrand.

Testmateriaal nodig

Via een collega Erkend Signbedrijf is SI’BON in contact gekomen met een afvalverwerkingsbedrijf dat mogelijkheden ziet om deze producten duurzaam te recyclen. Zij hebben hiervoor contact gelegd met een fabriek in Duitsland.

Hiervoor dient SI’BON minimaal 10 ton pvc-spandoek te verzamelen om tests uit te laten voeren. Het ‘afval’ daarvoor moet aan de volgende voorwaarden voldoen: de stukken moeten minimaal 4 vierkante meter groot zijn (bijvoorbeeld 2x2m/4x1m/8×0,5m/20×0,20m), doeken met gaatjes en doeken zonder gaatjes kunnen gemixt worden.

Het recyclingbedrijf haalt de bulk aan pvc-doeken gratis op en roept signbedrijven op hieraan mee te werken.

Aanmelden bannermateriaal

Heeft u ook materiaal beschikbaar, meldt dit dan bij het secretariaat van SI’BON
+31 (0)252 621 831, info@sibon.nl

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.