Signnieuws

De verpakkingsinktserie UniNATURE van Siegwerk is beloond met de Packaging Europe’s Sustainability Awards 2022. De Duitse leverancier van drukinkten en coatings voor verpakkingstoepassingen en etiketten kreeg het nieuws te horen tijdens Sustainable Packaging Summit in het Portugese Lissabon.

Meest duurzame innovatie

De duurzame inktoplossing met een hoog bio-hernieuwbaar gehalte werd niet alleen gekozen als winnaar in de categorie ‘Hernieuwbare materialen’, maar ook als de ‘Meest duurzame innovatie’  onder alle 360 ​​inzendingen uit de hele wereldwijde verpakkingswaardeketen. “Het is zo’n eer om te worden erkend als tweevoudig winnaar van de Sustainability Awards van dit jaar”, reageert vice-presirdent Christopher van Laack van Siegwerk. “Het is voor ons een teken dat we op de goede weg zijn.”

50% hernieuwbare koolstof

UniNATURE bevat tot 50% hernieuwbare koolstof, wat tot negen keer meer is in vergelijking met standaard inkten op waterbasis, en biedt volgens de producent zelf een milieuvriendelijk alternatief voor conventionele inkten zonder de recycleerbaarheid van papieren en kartonnen verpakkingen te beïnvloeden, terwijl het bijdraagt ​​aan het verminderen van microplastics in inkt .

De Sustainability Awards is een internationale competitie voor duurzaamheid in verpakkingen die jaarlijks wordt uitgereikt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.