Signnieuws

Op dit moment zijn er wel technische opleidingen voor Sign, maar een opleiding gericht op het aansturen van de productie en focus op de bedrijfsvoering was er nog niet. Stivako brengt daar verandering in.

Stivako is het instituut voor opleidingen, trainingen en workshops voor management en kader in de grafimediabranche en creatieve industrie.

Managementopleiding Sign

Het onderwijsinstituut zag een opvallende stijging van het aantal deelnemers uit zeefdruk en signbedrijven bij de Staf en Kadercursus. Dit, en haar ervaringen met incompany training en advies (via het Dienstencentrum) bij signbedrijven, heeft Stivako doen besluiten om twee managementopleidingen te ontwikkelen.

Doorgroeien in signbedrijf

Mede gezien de bedrijfsgrootte in de signsector en het feit dat bedrijven veelal de opleidingskosten dragen, is gekozen om de prijs laag te houden en zo de drempels voor deelname te verlagen. De nieuwe opleidingen zijn gericht op medewerkers die de ambitie hebben door te groeien binnen het eigen signbedrijf, bijvoorbeeld in de rol van productieleider, bedrijfsleider, verkoper of ordermanager/accountmanager.

Sign Management Opleiding I en II

De twee managementopleidingen Sign van Stivako zijn een basis (SMO I) en een vervolgopleiding (SMO II).

Sign Management Opleiding I (SMO I)

De opleiding Sign Management Basis geeft een introductie in de meest relevante zaken die bij de bedrijfsvoering komen kijken. Via mondelinge lessen, huiswerk en (groeps)opdrachten wordt gewerkt kennis, vaardigheden en houdingsaspecten die bij staf- en kaderfuncties passen.

Sign Management Opleiding II (SMO II)

De opleiding Sign Management Vervolg geeft verdieping op een aantal aspecten van de kennis, vaardigheden en houdingsaspecten die bij staf- en kaderfuncties bij de introductie in de Sign Management Opleiding Basis aan de orde zijn gekomen. Daarnaast komen worden nieuwe onderwerpen geïntroduceerd en wordt gewerkt aan de deelnemer zijn/haar ontwikkeling door persoonlijke praktijkopdrachten en training van vaardigheden.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.