Signnieuws

Nu het kabinet heeft aangegeven de teugels van de coronaregels te laten vieren, laat Easyfairs weten dat Sign & Print Expo 2022 weer als vanouds door kan gaan. Dus ook zonder coronatoegangsbewijs, mondkapjes en 1,5 meter afstand.

Een blik op de beursvloer tijdens de laatst Sign & Print Expo in 2019.

Het kabinet heeft op de coronapersconferentie van dinsdag 15 februari 2022 bekendgemaakt dat de meeste maatregelen per 25 februari worden opgeheven. Alleen een aantal basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, blijven gehandhaafd. Dit betekent dat Sign & Print Expo 2022 weer nagenoeg als vanouds door kan gaan.

Adrenaline giert door lijf

“De adrenaline giert door ons lijf! Twee jaar geleden kwam de wereld volledig op zijn kop te staan en werd de evenementensector buitengewoon hard geraakt. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze exposanten en bezoekers waren het zware tijden. Er zijn meerdere sectoren die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Nu is het tijd om onze deuren vol trots weer te openen, en dat zonder maatregelen. Er staat ons een prachtig en omvangrijk voorjaar te wachten”, zegt CEO Jeroen van Hooff namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Voor beurs geen coronatest

Voor festivals en evenementen gaat 1G gelden, dat wil zeggen dat ze toegankelijk zijn met een negatieve coronatest. Hier vallen beurzen niet onder. Beurzen worden gehouden in zogeheten ‘doorstroomlocaties’ waar constant een in- en uitstroom van bezoekers is. Door de relatief korte verblijfsduur van de bezoekers op één plek is het risico op besmetting klein.

Smart Badge technologie

De basisadviezen die gehandhaafd blijven, worden door Easyfairs Nederland nageleefd. Ook voor corona was het op alle vakbeurzen van Easyfairs al mogelijk om contactloos informatie te verzamelen door middel van de Smart Badge technologie. Op eenvoudige wijze kan elke bezoeker interessante stands scannen met de bezoekersbadge die hij of zij bij binnenkomst ontvangt. Na afloop van het bezoek ontvangt de bezoeker alle informatie van de gescande stands in de mailbox.

Verder is Easyfairs, naar eigen zeggen, de enige beursorganisatie in Nederland die het SGS keurmerk heeft ontvangen voor haar gezondheids- en veiligheidsprotocollen. SGS is de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Ook nu alle maatregelen voor beurzen opgeheven zijn, doet Easyfairs er alles aan om de meest veilige plek te creëren om samen te komen en zaken te doen, aldus de organisatie.

Sign & Print Expo 2022 vindt plaats op 22, 23 en 24 maart in Gorinchem. Klik hier voor alle informatie. Tot de zomer organiseert Easyfairs Nederland in totaal 13 vakbeurzen en zet het haar eigen locaties in Hardenberg en Gorinchem ook in voor 16 beurzen en evenementen van externe partijen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.