Signnieuws

Sign & Print Expo 2023 in Gorinchem trok volgens organisator Easyfairs gedurende drie dagen in totaal 6.200 unieke bezoekers. Dat zijn er ruim vierhonderd meer dan de 5.800 die op de laatste editie in 2022 afkwamen. De volgende editie is in 2025 en zal zich onder een nieuwe naam richten op Printing, Signing & Promotional items.

In de rij voor Sign & Print Expo 2023 op woensdagmiddag, de dag dat 2.500 unieke bezoekers naar de vakbeurs kwamen.

Zoals verwacht was de animo om naar de beurs te gaan op de woensdag het grootst. Toen passeerden 2.500 personen de toegangspoortjes.  Op de eerste beursdag (dinsdag) bleef de teller steken op 2.000 en de laatste dag (donderdag) was goed voor circa 1.700 personen. Overigens trok de laatste echte Sign & Print Expo vóór corona, in 2019, over drie dagen nog 9.045 unieke bezoekers.

Content

Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Event van Easyfairs, is na afloop van de beurs niettemin content. Niet alleen over het aantal bezoekers, maar ook hoe het totale concept uit de verf is gekomen: “Bizar wat voor mooi event er is neergezet. Ik ben meer dan tevreden! We kijken weer vooruit en dat geeft rust en vertrouwen, ook voor de industrie waarvoor we het uiteindelijk allemaal voor doen.”

Sneakpreview bij Summa
Kris Berghs (product marketing manager Summa) en David Goris (business unit manager Papyrus Viscom) tonen op de stand van Papyrus een pre-productiemodel van een automatische feeder voor de Summa F-serie. Een losse unit die snel en eenvoudig is te koppelen aan bestaande vlakbedsnijplotters van Summa om werk uit handen te nemen bij repeterend werk met sheets tot een maximaal formaat van 105 bij 75 cm en een gewicht van 3 kilogram. Moet er vanaf de rol worden gesneden, dan schuif je deze unit zo aan de kant. Op Fespa in München zal het definitieve model zijn te bewonderen dat vanaf juli/augustus commercieel verkrijgbaar is. Er wordt volgens Berghs ook gewerkt aan een apparaat voor automatische afname.  

Side-events

De finale van de World Wrap Masters Netherlands op woensdag trok zeker extra bezoekers. De drukte op deze beursdag werd ongetwijfeld ook gefaciliteerd door de twee side-events die in de ochtenduren in de Evenementenhal Gorinchem plaatsvonden en goed werden bezocht: het Benelux Online Print Event (BOPE) en een bijeenkomst Neontechniek van de vakgroep SignTechniek van Techniek Nederland.

Ook de kennissessies op Sign & Print Expo zelf waren van hoge kwaliteit en het was prettig dat het Theater weer als vanouds op de beursvloer was te vinden. Dit heeft duidelijk effect op de animo om even gebruik te maken van deze mogelijkheid tot kennisdeling.

Bernd Zipper was een van de keynote sprekers tijdens het Benelux Online Print Event (BOPE) dat ook in Gorinchem werd gehouden. Meer over dit event in Sign+ Magazine nr. 3-2023.

Volgende editie in 2025

Corona heeft in het verleden het beurschema van Sign & Print Expo flink in de war geschopt, maar zit met de beurs dit jaar weer in het oorspronkelijke ritme. Dit betekent dat de volgende editie plaatsvindt in 2025 en wel op 25, 26 en 27 maart. Rick Loots, Key Account Manager Sign & Print, verwacht dat veel partijen die er nu niet bij waren, dan weer acte de présence geven. “Dan gaan we echt knallen.”

Dat zal gebeuren onder een nieuwe naam en de beurs zal zich richten op Printing, Signing & Promotional items, meldt Corine Visser, Head of Cluster bij organisator Easyfairs. Opzet is namelijk om de beurs onder andere uit te breiden met leveranciers die machines en materialen leveren ten behoeve van (gepersonaliseerde) promotional items.

Verbreding aanbod

“We zien op de beurs al vraag en aanbod terugkomen op het gebied van textiel, borduren en drinkwaren en dit gaan we verder uitbreiden met elektronica en school- en kantoorartikelen. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of we het huidige signing-aanbod kunnen verbreden met digitale communicatietechnologieën, zoals digital en light signing. Denk hierbij aan digitale displays, touch screens, holografie of led. We zijn ontstaan vanuit de Grafische Vakdagen en deze basis blijft natuurlijk een onderdeel van het toekomstige event”, aldus Visser. Met twee jaar voorbereidingstijd heeft organisator Easyfairs, volgens, haar ruim de tijd om deze contouren verder uit te werken.

Dit betekent dat er in 2024 geen beurs voor de viscom-industrie in Gorinchem is. Dat jaar staan drupa in Düsseldorf en Fespa Global Print Expo in Amsterdam op de agenda.

Lees ook de artikelen:

Een uitgebreid verslag met nieuwtjes van Sign & Print Expo in Sign+ Magazine nr. 3-2023. Hieronder een foto-impressie van de tweede beursdag.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.